Guillou haalt uit naar Beveren

Kristof Blomme
| 0 reacties
Guillou haalt uit naar Beveren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije jaren bracht Jean-Marc Guillou heel wat Ivorianen naar Beveren. Hoewel hij daar werd buitengezet blijft hij bezig met een aantal voetbalacademies. Nu haalt hij hard uit naar Beveren. 

Jean-Marc Guillou bracht heel wat Ivorianen uit zijn voetbalacademie in Abidjan naar Beveren. Zo passeerden onder andere Eboué, Touré, , Boka, Romaric, Gervinho en Copa de revue. Uiteindelijk werd hij bij Beveren bedankt voor bewezen diensten. Hoewel het project in Abidjan gestopt is na een conflict met ASEC Abidjan, een Ivoriaanse club, blijft Guillou bezig met een aantal voetbalacademies. 

Op dit moment zijn er opleidingsscholen in Madagaskar en Thailand. Bovendien wil hij binnenkort ook een academie opstarten in Bali, Vietnam en Egypte. In België werd Guillou vaak een slavenhandelaar genoemd. Die beschuldigingen ontkent hij met klem. Volgens Guillou passen de academies in zijn voetbalfilosofie. "Ik heb de zwakte te geloven in mooi voetbal. Als ik Ivoorkust als supermarkt zou beschouwd hebben, dan was ik nu miljardair."

Bij Beveren kreeg Guillou het vooral aan de stok met makelaar Serge Trimpont. Naast Trimpont moet ook het Beverse bestuur het ontgelden. "Trimpont bleef maar rond de Ivoriaanse spelers hangen en de bestuurders van Beveren zijn fossielen", aldus de ex-technisch directeur. [TH] 

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties