Hayen: 'Communicatie met scheidsrechters moet beter'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Hayen: 'Communicatie met scheidsrechters moet beter'
Foto: © SC

Scheidsrechter Peter Jordens speelde zaterdag in het Olympisch stadion een belangrijke rol in de wedstrijd Germinal Beerschot – Sint Truiden. Hij stuurde Nicky Hayen, die met een ongelukkige beweging met de arm de gele kaart uit Jordens’ handen sloeg, en Gyan Osei King met twee lichte rode kaarten naar de kleedkamer en werd daar door beide ploegen na de match ook op afgerekend.
 
Nicky Hayen is na enkele dagen al wat tot rust gekomen, maar blijft bij zijn standpunt. “Het is een heel ongelukkige reactie,” aldus de Truienaar. “Ik kan hem wel gedeeltelijk volgen bij zijn redenering, maar die rode kaart hoefde niet.” Op clementie in de Houba de Strooperlaan lijkt Hayen niet echt te rekenen: “Ik hoop dat het bij één speeldag blijft omdat het geen bewuste reactie was. Maar als er een schorsing van drie of vier speeldagen wordt uitgesproken, ga ik wel in beroep.”
 
Over de rol die de scheidsrechters de laatste tijd spelen, was Hayen wel niet te spreken. “De scheidsrechters spelen tegenwoordig een hoofdrol, terwijl de ploegen in een bijrol geduwd worden. Het is toch de bedoeling dat hij gewoon de wedstrijd in goede banen leidt.” Hayen pleit voor een betere communicatie tussen de man in het zwart en de spelers: ”Voetbal is emotie. Je krijgt nu direct geel als je uitleg aan de scheidsrechter of de lijnrechter gaat vragen. Dat is overdreven. Het Belgisch voetbal is er al niet goed aan toe en zo’n maatregelen verzieken de sport alleen maar. Binnen een paar jaar eindigen we misschien met 7 tegen 7 op het terrein. Er moet verbale communicatie komen in plaats van alleen met gebaren te werken. Het voetbal zal dan ook op een fijnere manier verlopen.”
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties