Genk en Broos gaan met elkaar verder

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Genk en Broos gaan met elkaar verder
Foto: © SC

RC Genk gaat door met zijn trainer Hugo Broos. De co-leider in de Belgische competitie heeft de optie in het aflopende contract van Broos gelicht. De oefenmeester is verheugd met het nieuws en vindt het een blijk van waardering van de club.

"RC Genk moest voor 1 april beslissen of het de optie wou lichten. Maar als de club tevreden is en ik ook, hoef je toch niet te wachten tot de laatste dag. Ik ben blij dat de club mijn werk apprecieert. Het is een blijk van waardering", aldus de Genk-coach in Het Laatste Nieuws. 

Het is nog niet duidelijk hoe lang Broos nu nog trainer van Genk zal blijven. "Het is altijd leuk als je voor enkele jaren zekerheid hebt. Het zal niet zijn van: hop, één jaar, en dat is het dan weer. Het enige wat ik moet weten is wat de langetermijnvisie van de club is. Het kan zijn dat ik nog een jaar blijf, maar ook twee of drie."

Broos geeft ook aan dat hij geen misbruik heeft gemaakt van het feit dat Genk nu aan kop van het klassement staat. "Ik weet dat er collega's zijn die dat wel zouden doen, maar in mijn aard ligt dat niet", besluit de Brabander.

RC Genk en de coach hebben ook al gepraat over eventuele versterkingen. Broos gaf aan dat wat dat betreft er niets gelekt wordt naar de buitenwereld, in casu de pers. Naar verluidt wil Broos wel een doublure voor de rechtsachter voor het geval er iets zou gebeuren met Hans Cornelis en enkele versterkingen in de breedte zouden ook welkom zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties