Espanyol simpel langs Livorno

Kristof Blomme

Espanyol Barcelona heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de volgende ronde. Nadat het al met 1-2 won in Italië was het nu ook in eigen huis met 2-0 te sterk voor Livorno.

Espanyol kon na de 1-2 overwinning bij Livorno rustig afwachten. Toch kwamen de Spanjaarden na amper een kwartier op voorsprong. Verdediger Lacruz stond op de goede plaats om een voorzet van Luis Garcia voorbij Amelia tegen de touwen te werken. Niet veel later was de stand bijna weer in evenwicht. Lucarelli kopte echter net naast. Espanyol had het balbezit, maar Livorno kwam er soms snedig uit. Fiore mocht van ver uithalen, maar hij trapte recht op Iraizoz

Vijf minuten na de rust was de partij helemaal gespeeld. De bedrijvige Luis Garcia kreeg het leer tot bij Corominas, die tekende voor zijn derde doelpunt in deze Uefa-cup. Livorno probeerde nog met de moed der wanhoop, maar het mocht niet baten. Tot overmaat van ramp moesten de bezoekers de laatste tien minuten met een man minder afhaspelen toen César met rood van het veld werd gestuurd. Espanyol neemt het in de volgende ronde op tegen Maccabi Haifa.