Rekdal: 'Ik vertrek als Lierse zakt'

Rita De Meyer
| 0 reacties
Rekdal: 'Ik vertrek als Lierse zakt'
Foto: © SC

Kjetil Rekdal is met Lierse aan een uitstekende reeks bezig. Sinds Rekdal trainer is op het Lisp, kroop Lierse uit een diep dal en heeft het zelfs weer een klein beetje hoop op het behoud. Hoe kreeg Rekdal het zielloze Lierse dat slechts twee punten sprokkelde opnieuw aan de praat? De Noor legt het uit in De Morgen.

"Je moet toegeven: er beweegt iets bij Lierse he. In het begin heb ik een paar drastische maatregelen moeten doorvoeren, maar geleidelijk aan is dit Lierse daardoor beter geworden", vertelt Rekdal. "Akkoord, er zijn een aantal versterkingen bijgekomen, maar qua mentaliteit, motivatie en lef zijn we vooruitgegaan. We scoren bijna elke wedstrijd, dat was ooit anders. We weten dat het moeilijk wordt, maar we geloven in het behoud. We moeten nog zes, misschien zelfs zeven wedstrijden winnen. Dat kan."

"Ik heb mijn stijl van voetballen: veel pressing, zo hoog mogelijk en zodra je de bal hebt snel naar de goal. Kansen creëren. Sorry, maar de goal staat niet op de middellijn. Sommige trainers denken op basis van balbezit een match te kunnen winnen. Ik wil meteen naar voren en daar heb je loopvermogen voor nodig. Als je ziet dat je groep dat niet heeft, moet je daar aan werken. Normaal gezien doe je zulke dingen voor het seizoen, maar dat is niet gebeurd."

Maar wat als Lierse naar tweede zakt? Blijft Rekdal dan? "Neen, ik ga niet in tweede op de bank zitten. Dat doe ik nooit."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties