Sablon wil reserven in derde klasse

Kristof Blomme
| 0 reacties
Sablon wil reserven in derde klasse
Foto: © SC

Michel Sablon wil de reserven van eerste klasse in derde klasse laten spelen. Hij deed hiervoor, tijdens de vergadering van de Profliga vrijdag, een concreet voorstel. 

Het idee om de reserven van de Belgische eersteklassers in de derde klasse te laten voetballen is er al langer. Nu deed Michel Sablon een concreet voorstel uit de doeken. Vanaf het seizoen 2008-2009 zou er nog één derde klasse A zijn en twee derde klasses B. 

Ploegen uit de derde klasse A zouden promotie kunnen afdwingen naar tweede klasse. De reservenploegen zouden beginnen in derde klasse B en zo kunnen promoveren tot tweede klasse. Maandag wordt er met de ploegen uit derde klasse vergaderd omtrent de criteria om die reeksen samen te stellen. 

Daarnaast zijn er nog extra voorwaarden. Zo zouden de reservenploegen acht spelers moeten bevatten die jonger zijn dan 21 jaar. Er zouden bovendien minstens zeven Belgen moeten geselecteerd worden. 

De reserven van de tweedeklassers zouden dan weer in bevordering aantreden. Bevordering zou zo uitgebreid worden tot vijf reeksen. Indien de derde- en vierdeklassers hun goedkeuring geven zou de Algemene Vergadering het voorstel in juni kunnen bekrachtigen.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties