Bremen wint, Espanyol gelijk

Kristof Blomme

Donderdagavond stonden de achtste finales in de Uefa-cup op het programma. Espanyol speelde 0-0 gelijk bij Maccabi Haifa, daar moet alles dus gebeuren in de terugmatch. Werder Bremen won met het kleinste verschil bij Celta de Vigo en maakt een goede kans op de volgende ronde.

Maccabi Haifa - Espanyol 0-0

In de eerste periode was Maccabi Haifa duidelijk de gevaarlijkste ploeg. Na amper drie minuten kreeg Colautti een goede mogelijkheid, maar hij besloot op de bezoekende doelman. Ook Rafaelov en Magrashvili kregen goede schietkansen. Tot scoren kwamen ze echter niet. De beste mogelijkheid voor Espanyol was voor Jarque. Doelman Davidovich had weinig problemen met zijn vrije trap.

Halfweg de tweede helft kwamen de Spanjaarden ei zo na op voorsprong. Een voorzet van Rufete werd door El Yaagoubi verlengd op de dwarsligger. In een aangename tweede helft kreeg ook de thuisploeg nog wat kansen. Zo misten Magrashvili en Rafaelov de beste mogelijkheden. Het bleef echter 0-0, waardoor alles nog mogelijk is in de terugmatch.

Celta de Vigo - Werder Bremen 0-1

In de eerste twintig minuten van de partij kreeg Hunt drie opgelegde mogelijkheden om de bezoekers op voorsprong te zetten. Twee keer vond hij doelman Suarez op zijn weg. De derde kans leek dan toch een doelpunt te gaan worden, maar de bal strandde op de binnenkant van de paal. Ook Diego dreigde met een vrije trap. Opnieuw hield doelman Suarez de nul op het bord. De beste kans voor de Spanjaarden was voor Nunez. Wiese hield zijn netten schoon met een prima reflex.

In de tweede helft kwam Baiano op het veld bij de thuisploeg. Celta werd gevaarlijker, maar Baiano kreeg het leer niet voorbij Wiese. Ook Bremen bleef dreigen. Vranjes zag zijn schot gekeerd door de thuisgoalie, terwijl Frings over besloot. In de slotfase van de partij scoorde Bremen toch nog. Een voorzet van Wome werd door Almeida ingekopt. Dankzij deze overwinning staan de Duitsers met één been in de volgende ronde.