Eersteklassers niet ongerust over televisiegeld

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Eersteklassers niet ongerust over televisiegeld
Foto: © SC

De Belgische eersteklassers zijn niet bezorgd over de dreigementen van Belgacom TV-baas Jean-Charles De Keyser. Die liet woensdag op een persconferentie verstaan dat Belgacom TV de volgende keer geen 36 miljoen euro per seizoen zal bieden op de uitzendrechten van de Jupiler League.

De Keyser zei dat die 36 miljoen euro (50 miljoen euro als je er de productiekosten bijtelt, nvdr) niet in verhouding staan met de spektakelwaarde van de Belgische competitie. Hij denkt er meteen ook bij dat geen enkel medium bereid zal zijn om nog zoveel geld op tafel te leggen voor de uitzendrechten van de Jupiler League.

De Profliga is niet onder de indruk van de woorden van De Keyser. Roland Duchâtelet, voorzitter van de tv-commissie die het volgende contract zal onderhandelen, reageerde als volgt: "Het is een middel om de prijs te drukken. Zij moeten na alle investeringen die ze hebben gedaan het volgende contract ook binnenhalen. Al die mensen die voor het voetbal een decoder hebben gekocht, kunnen ze nu toch niet in de kou laten staan. Overigens is voor een bedrijf als Belgacom dat zoveel winst maakt die 36 miljoen euro toch een peulschil. Wij verkopen niet voor minder dan 36 miljoen euro", aldus Duchâtelet in Het Nieuwsblad.

Op dit ogenblik heeft dertig procent van de Belgacom TV-klanten een abonnement op één van de vier voetbalpakketten waarvoor nog eens extra betaald moet worden. Iedereen die abonnee is van Belgacom TV geniet elke week van twee gratis wedstrijden uit de Jupiler League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties