Ivens en Dhont na Antwerp - KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Ivens en Dhont na Antwerp - KVM
Foto: © SC

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd Antwerp – KV Mechelen hadden we een gesprek met kapitein Jonas Ivens en Bert Dhont.
 
 
“We konden bij winst over Antwerp wippen maar spijtig genoeg is dat niet gelukt . We kwamen niet echt in ons spel , mede door de slechte staat van het terrein. Ik denk dat ofwel de terreinverzorger dood is ofwel hebben ze het erom gedaan. Ik denk dat wij voetballend beter zijn maar het is er vandaag dus niet uitgekomen.”
 
Jullie hebben dit seizoen twee keer verloren van Antwerp?
 
“Ja, maar thuis konden we zeker aanspraak maken op de drie punten. Maar vandaag kunnen we niet veel claimen. We hebben maar een echte kans gehad en dat was dan nog dat schot van Iddi. We zijn heel weinig gevaarlijk geweest.”
 
Op het moment van het doelpunt waren jullie juist beter in de wedstrijd aan het komen?
 
“We zijn de tweede helft met nieuwe moed gestart. We hebben geprobeerd veel druk te zetten op Antwerp en dat lukte goed en dan viel het doelpunt op een slecht moment. Dan gaan de kopjes wel eventjes naar beneden maar we hebben de knop toch redelijk snel terug kunnen omdraaien en er terug voor gegaan. Maar de gelijkmaker is niet meer gevallen.”
 
Bjorn Vleminckx valt dan ook uit in de eerste helft. Hij is toch een speler die in zo een wedstrijden heel belangrijk is ?
 
“ Ja, het is inderdaad heel spijtig dat Bjorn uitvalt. Bjorn is ook iemand die duidelijk zijn taak had gekregen deze morgen  Ik denk wel dat het uitvallen van Bjorn een kantelmoment in de wedstrijd geweest is.”
 
De volgende wedstrijd komt er al snel aan, Woensdag spelen jullie tegen AA Gent?
 
“Ik denk dat het een wedstrijd zal worden op het scherpst van de snee. We gaan de kopjes terug fris maken en niet te lang stil staan bij deze wedstrijd. Ik denk wel niet dat het een probleem zal zijn.”
 
Nu kunnen jullie in de competitie volop concentreren op de eindronde?
 
“Ik denk nu wel dat we volop moeten gaan voor die derde plaats. Antwerp staat nu al vier punten los en Dender kan uitlopen tot tien punten. Die kloof zal dan ook te groot zijn en dan kunnen we ons beter concentreren op de eindronde en die derde plaats die daar recht op geeft.”
 
 
“ In de heenwedstrijd hebben we Antwerp weggespeeld maar nu hebben we dat niet kunnen doen. We hadden meer moeilijkheden met de bal dan de tegenstander, dat is een groot probleem voor ons. Maes is een coach die week na week en dag na dag traint op voetbal en dan kom je hier en dan kan je amper een bal deftig controleren. Dan wordt het heel moeilijk voor ons , zij spelen kick en rush en zoeken Olguin vooraan. Ze hebben soweiso meer diepgang dan wij en dan krijgen we het lastig. Het was al een wedstrijd met weinig kansen, zij krijgen er een stuk of drie en wij eigenlijk maar een halve. Ik ben ontgoocheld omdat je een topper verliest maar ik ben wel realistisch want ik vind niet dat we hier vandaag verdienen te winnen.”
 
Heeft de blessure van Vleminckx die vrij vroeg moest vervangen worden meegespeeld?
 
“Iedereen kent de waarde van Bjorn, misschien hebben we vandaag meer spelers zoals hem nodig want ik denk dat we eigenlijk wel de best voetballende ploeg van twee hebben maar vandaag was dat niet genoeg. Als hij dan wegvalt, normaal is Pieter wel dezelfde stijl…
Ik vond eigenlijk dat het een 0-0 match was met Antwerp die ietsje meer aanspraak mocht maken op meer.”
 
Nu kan het realisme terugkeren en kunnen jullie volop gaan voor de eindronde?
 
“ We moeten gewoon Kortrijk en die andere ploegen afhouden , dat was het doel dit jaar en gewoon rustig zwijgen over die titel. Al weet je nooit , als Dender morgen een steek laat vallen dan doe je nog mee. We hebben vier zware verplaatsingen gehad (Dender,Deinze, Eupen en Antwerp) en we halen zes op twaalf. Dat is eigenlijk nog niet zo slecht. Laat ons maar werken voor die eindronde, dat zal al moeilijk genoeg zijn.”
 
De trainer paste de ploeg wat aan en zette je samen met Biset op het middenveld?
 
“Ja, in het begin liep het gewoon niet. Ik vond het eigenlijk een goede zet want in het eerste half uur waren zowel Max als ik niet goed bezig. Zij speelden hoge pressing, in principe ben ik altijd de vrije man maar nu was ik dat niet . De trainer heeft ons dan gewisseld en dan kwam ik ietsje meer vrij. Maar juist wanneer je het evenwicht hersteld in de wedstrijd scoren zij die goal en dat is pijnlijk. We hebben dan nog wel geprobeerd met wat centers maar konden niet echt meer een gelijkspel claimen.”
 
Is het nu een beetje aan u om de groep de knop te laten omdraaien? De wedstrijd tegen AA Gent komt er namelijk woensdag al aan?
 
“Ja, ik ben blij dat die er is want anders zit je heel de week met dat gevoel in de buik. We hebben ook een trainer die niet graag verliest en Maes die verliest of niet verliest dat is in de week een groot verschil. Ik ben blijf erbij , woensdag zijn de rollen omgekeerd, dan staan wij met 14000 man op een goed voetbalveld. Ik kijk enorm uit naar woensdag want ik vind dat vandaag niemand op een superprestatie kan terugblikken en dan moet het woensdag beter. Het is een schitterend gelegenheid, je bent de underdog in een schitterend stadion met een heel goede sfeer. ”

Foto's: An Rogier (www.kvmechelen.be)
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties