Balaban: 'Ik wil nog één mooie transfer versieren'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Balaban: 'Ik wil nog één mooie transfer versieren'
Foto: © SC

Je bent voor of je bent tegen: Bosko Balaban. Op zich is de Kroaat een fenomeen. Nukkig als hij gewisseld wordt, slenterend als hij de bal niet heeft. Toch is hij van een groot belang voor Club Brugge. Meer nog, Club Brugge kan op dit moment niet zonder Bosko Balaban. Dit seizoen –en de vorige eigenlijk ook- scoorde hij zowel in de beker, in Europa als in de competitie de meeste belangrijke doelpunten. Woensdag nog zorgde hij voor de kwalificatie tegen KV Kortrijk.
 
Dat hij belangrijk is beseft de spits maar al te goed, maar dat relativeert hij toch. “Ishiaku was ook goed bezig. Zowel tegen Anderlecht als tegen Westerlo scoorde hij twee keer. Maar telkens vroeg hij na een uur om zijn vervanging. Nu is hij wéér geblesseerd.” Vertelt de Kroaat aan Het Laatste Nieuws. De kritiek begrijpt de Kroatische international ook niet. “Wat willen ze dan? Dat ik 30 goals maak? Dat elke actie slaagt? Sorry, ik ben Ronaldinho niet.”
 
Dat er een malaise is bij Club weet ook Balaban, daarbij vielen al vele ontslagen. “Ceulemans was hier acht maanden, Ferrera nauwelijks tien maanden: zij waren verantwoordelijk, maar niet schuldig aan de slechte resultaten. Zelfs Mourinho zou meer dan één jaar nodig hebben om recht te trekken wat hier krom is.” De kans dat Balaban volgend jaar nog bij Club zal spelen is klein. “Ik ben 28, ik wil nog één mooie transfer versieren, ergens waar ik kan tekenen voor drie of vier jaar. Het is tijd om aan de familie te denken, ik moet uitkijken naar een beetje stabiliteit in mijn carrière.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties