Trainers na KVM-KVK Tienen

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na KVM-KVK Tienen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de wedstrijd KV Mechelen – KVK Tienen woonde voetbalkrant de trainersbabbel bij :
 
Daniël(Nassen) , drie keer op voorsprong komen op KV Mechelen en dan toch nog verliezen, jullie hebben Mechelen doen bibberen?
 
“Dat is wel een verhaal dat we vaker horen. We zijn een goed voetballende ploeg die uitgaat van zijn eigen krachten met speler die individueel het verschil kunnen maken. Vandaag hebben we dat schitterend gedaan. Aan de andere kant hebben we op defensief vlak en zeker in de tweede helft niet vroeg genoeg gestoord en dan moeten we misschien concluderen dat deze groep die het momenteel schitterend doet wat maturiteit mist om het in deze omstandigheden tot een goed einde te brengen.”
 
Jullie zijn dit seizoen de enige ploeg die op KV Mechelen drie keer kan scoren. Daar moeten jullie moet uit kunnen putten voor de volgende wedstrijden. Nu komen de wedstrijden eraan tegen ploegen die achter jullie staan en dan zouden jullie een reeks kunnen neerzetten?
 
“Dat is wel zo maar vandaag speelden we niet anders dan dat we in de volgende wedstrijden gaan doen. Het is mooi meegenomen voor de spelers om in een dergelijke sfeer te voetballen maar het verleden heeft uitgewezen dat we onze beste resultaten halen tegen de betere ploegen dus in dat opzicht ga ik me heel voorzichtig uitdrukken op wat u daarjuist zei. We gaan het van week tot week bekijken. Volgend weekend is er één zonder voetbal , dat gaan we rustig opnemen om de batterijen een beetje op te laden en het resterende deel van de competitie goed voor te bereiden.”
 
Welk gevoel hou je aan deze wedstrijd over? Heb je zoiets van het heeft erin gezeten?
 
“Uiteraard, ik heb genoten in de eerste plaats maar nogmaals je komt inderdaad drie keer voor en doet hun pijn maar het eindresultaat is het belangrijkste. Als je met nul punten naar huis gaat ben je wel ontgoocheld maar na de afgelopen weken waar we tegen Kortrijk en op Oostende een wat mindere prestatie hebben neergezet moet ik zeggen dat we het nu wel terug goed hebben opgenomen.”
 
Er waren natuurlijk een aantal ex-Mechelaars bij je ploeg vandaag en ik had de indruk dat die zich extra wilden tonen?
 
“Uiteraard als je tegen je ex-ploeg speelt en zeker Steven (De Pauw) die hier toch een mooie tijd heeft beleefd. Voor hem was het speciaal en hij had ons bij een overwinning een etentje beloofd. Ik had graag gehad dat hij dat ook zou moeten betalen maar spijtig genoeg is dat niet gebeurd. Maar ik ben blij dat Steven onze rangen is komen versterken, het is een jongen met vele mogelijkheden en een goede mentaliteit die past in onze groep. En nogmaals we gaan het resterende deel van de competitie ook op zulke manier proberen afsluiten om daarna naar volgen jaar toe een stap verder te zetten in onze opbouw. We zullen ons dan versterken op plaats waar we denken dat we ons moeten versterken om dergelijke omstandigheden als vandaag te vermijden.”
 
Peter, we hebben het er woensdag nog over gehad dat de wedstrijd van vandaag misschien nog belangrijker was dan die van woensdag. Je voelde het dat het belang groot was om te moeten winnen?
 
“Dat gevoel had ik niet ,ik vond dat we vandaag mentaal en zeker naar de organisatie heel veel problemen hadden. Als je op een week tijd drie wedstrijden speelt met heel veel inzet dan zie je dat vandaag terug in de organisatie. Maar het is een straffe truck van die spelersgroep die op het moment herleid is tot veertien spelers om tot drie keer op achterstand te komen en het toch nog te kunnen ombuigen in winst. Dat is redelijk straf en ik wil dan ook de spelergroep feliciteren omdat ze zoveel weerbaarheid getoond hebben. Dit was toch een heel belangrijke wedstrijd want ik heb het nog altijd niet opgegeven dat wij naar Dender en Antwerp toe kunnen kruipen en dan was deze wedstrijd belangrijk tegen een heel goed voetballende ploeg. Dan moet je fris zijn en we hebben vandaag niet goed genoeg doorgedekt en we hebben niet vooruit verdedigd maar dat is allemaal mentaal. We hebben dat heel het seizoen goed kunnen opbrengen maar dan lees je heel de week dat we geen scorend vermogen hebben maar dat we vandaag toch vier doelpunten maken. Dat is gewoonweg schitterend.”
 
Dat noemen ze dan antwoorden. Langs de andere kant was het in de eerste helft achterin bij moment opendeur?
 
“Ja opendeur maar ze deden het ook heel goed. Ze hebben daar toch mensen lopen die het voetbal door en door kennen. Heel goed afhakende en komende mensen en dit hebben ze nog niet meegemaakt. De zones afdekken maar ook spitsen die weglopen uit de zone en niet naar de diepte toe en daar hadden we geen antwoord op en zo krijgen we geen doelpunten binnen.”
 
In de tweede helft heb je Pieter Crabeels ingebracht op de linksachter, dat hebben we nog nooit gezien?
 
“Ja, dat was pure noodzaak. Jeroen (Mellemans) was al een half uur aan het vragen voor een vervanging want die zat steendood en je hebt geen oplossing want je hebt niets meer op de  bank zitten. Als je dan die organisatie wilt behouden moet je wel eens twee posities wisselen om iemand in te brengen. Ik vind toch dat Pieter dat heel goed gedaan heeft op die linksback positie.Toen Bert (Dhont) wat meer voor de verdediging kwam te zitten kregen we wat meer rust en stabiliteit in het elftal en konden we weer netjes vooruit gaan voetballen maar ik ben nu ongelofelijk content met die eenenvijftig punten en dat we weer verder kunnen. Wat Daniël zei is voor ons ook belangrijk. Er komt nu mentale rust voor minstens een week. De spelersgroep gaat donderdag naar Brugge en dan gaan ze hun mentaal eens volledig loslaten. Zodat we maandag terug kunnen aanpikken en naar Oostende toe kunnen en dan hoop ik dat we daar terug wat frisheid verkrijgen en dat we het echte Mechelen dat we vandaag wel gezien hebben van mentaliteit maar niet qua frisheid en voetballend vermogen.”
 
Op het wedstrijdblad vonden we Maxime Biset niet terug, was die uiteindelijk nog gekwetst?
 
“Ja, die heeft vanmorgen afgebeld omdat hij deze nacht ziek geworden is. We hebben dan nog Niels Breuer moeten oproepen uit de tweede ploeg en dan zie je dat we toch enorm moeten putten in ons arsenaal qua spelers en dan dit nog opbrengen dat is een enorme pluim voor de spelersgroep.”
 
Tot slot , Charaï pakt zijn derde gele kaart en dat houdt in dat je die volgende wedstrijd ook moet missen. Krijg je nog een ploeg bij elkaar?
 
“Ja, Kielo Lezi is ook een probleem die heeft een liesblessure en speelt maar aan zestig a zeventig procent. Die zullen we dan enorm moeten begeleiden naar herstel. We hebben nog enorm wat werk te doen de volgende dagen. Dan kijk ik naar Mellemans die nog wat snelheid mist en naar Geudens die toch terug aan de veldtraining begint. Als je dan toch nog goede resultaten kunt neerzetten misschien niet al te mooi. Als je die jongens naar het einde van de competitie terugkrijgt dan weet je nooit wat er nog kan gebeuren. Vooral voor het verhaal van de eindronde kan ik dan misschien voor een heel goede en fitte groep zorgen en dan ook nog Nana Asare die nog terugkomt na deze veertien dagen dan komen we misschien nog eens op stoom.”
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties