Sydney geeft voorsprong uit handen

Sydney FC is er niet in geslaagd om ook zijn tweede groepswedstrijd in de Aziatische Champions League te winnen. De Australische ploeg kwam 2-0 voor, maar gaf die voorsprong tegen het Japanse Urawa Red Diamonds, met ex-Feyenoorder Shinji Ono en ex-Bayer Leverkusen Robson Ponte in de basis, nog uit handen. Beide ploegen staan in groep E nu aan de leiding met 4 punten.

De wedstrijd kon voor Sydney niet beter beginnen, want na amper 1 minuut stond het al op voorsprong. Mark Milligan leek vanop afstand te schieten, maar gaf echter de bal binnendoor aan David Carney die vanaf de strafschopstip de 1-0 aantekende. De Japanners waren van slag en Sydney domineerde de partij. Het leverde halverwege de eerste helft een dubbele voorsprong op. Na een dubbelpass tussen Carney en Alex Brosque werd eerstgenoemde foutief in het strafschopgebied gestuit en Ufuk Talay zette de strafschop perfect om.

Het was het sein voor de Japanse ploeg om in actie te schieten en op het half uur leverde dat een doelpunt op. Nobushia Yamada werd op rechts de diepte ingestuurd, waarop diens voorzet Robson Ponte bereikte die de bal in de hoek trapte. Urawa nam de wedstrijd in handen en tien minuten na de rust stonden de bordjes terug gelijk. Een ongevaarlijke voorzet leek door doelman Clint Bolton uit de lucht geplukt te worden, maar hij liet de bal door zijn vingers glippen en Yuichiro Nagai had de bal maar simpelweg in het lege doel te leggen. Beide ploegen bleven daarna aanvallend voetbal verzorgen, maar tot grote kansen kwam het niet meer zodat de 2-2 stand bij het laatste fluitsignaal nog steeds op het bord stond.