Politiek wil Club-stadion in Oostkamp

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Politiek wil Club-stadion in Oostkamp
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Nog geen twee maanden nadat bekendraakte dat Club Brugge graag zijn nieuwe voetbaltempel zou willen bouwen op het grondgebied van Loppem, krijgt die locatie steeds minder voorstanders en is er op politiek vlak al heel wat tegenkanting.

Volgens Open VLD zou men niet in Loppem moeten bouwen, maar wel in Oostkamp. Het gaat om een stuk grond dat nauwelijks een paar honderdtal meters verwijders ligt van de locatie die nu voor Club Brugge prioritair is. Het stuk grond ligt aan de overkant van de autosnelwegen, maar ligt verder weg van de woonkernen.

Bij Club Brugge blijven ze evenwel vasthouden aan het stuk grond in Loppem. Marc Millecam, voorzitter van de Open VLD in het arrondissement Brugge, ontkracht dit argument met het feit dat Club Brugge daarin eigenlijk niet zelf kan beslissen. "Het gaat om een multifunctioneel complex en het draait meer dan om voetbal alleen", aldus Millecam in Het Nieuwsblad. "Het is projectontwikkelaar Uplace en de investeerders rond Dexia die het feitelijk voor het zeggen hebben. Filips D'Hondt, bedrijfsleider van Club Brugge, ontkent dat. Hij liet weten dat voor Uplace Loppem de enige mogelijkheid is en blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties