Chatelle: 'Net als Anderlecht met slecht spel winnen'

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Chatelle: 'Net als Anderlecht met slecht spel winnen'
Foto: © SC

Racing Genk moet zondagavond winnen van Sint-Truiden om de slechte prestaties tegen Anderlecht (6-0) en Bergen (5-0) te doen vergeten. Voor kapitein Thomas Chatelle moet het niet per se een goede wedstrijd worden, zolang Genk maar wint.

"Kijk, ik heb in het begin van het seizoen gezegd dat Anderlecht titelfavoriet is. Daar stap ik niet van af. Maar dat wil niet zeggen dat wij niet willen", vertelt Chatelle in De Morgen. "Integendeel. Mochten we het nu nog moeten afgeven, na het jaar dat we hadden, dan zou dat vreselijk zijn. Daarbij zal het belangrijk zijn niet te panikeren als het wat minder gaat, of als we op achterstand komen. Anderlecht won meer wedstrijden met slecht te spelen. Dat moeten wij ook leren. En doseren. Enthousiasme is een van onze sterktes, maar ook een zwakte. In de bekerwedstrijd op Anderlecht waren we goed in de eerste helft, maar we hebben te veel gegeven, waardoor we kapot waren na de rust."

"Nooit eerder heb ik een groep gekend zoals vandaag bij Genk. Al wordt er soms ook een beetje overdreven over dat kleedkamergevoel. Als ik dat zo allemaal lees, dan is het alsof wij elke avond samen gaan eten. Dat is nu ook niet waar. Eén keer in de maand gebeurt dat misschien. Er is wel een verschil met vorig seizoen. Dat heeft iedereen al uitvoerig toegegeven, maar wat het nu precies is, kunnen we maar moeilijk verwoorden. Deze groep is deze zomer snel in elkaar geklikt, en dat komt deels door de kritiek die er vóór het seizoen was. Die heeft ons geholpen. We waren geraakt in onze fierheid en zo is de kentering gekomen. We wilden absoluut bewijzen dat we meer in ons hadden dan wat overal stond te lezen", besluit Chatelle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties