Beveren kan opnieuw niet winnen

Dirk Pieters

Beveren en Cercle Brugge deelden zaterdagavond de punten. Beide ploegen schieten met het puntje niet veel op in het klassement. Beveren blijft voorlaatste en Cercle Brugge blijft mooi in de middenmoot staan.

De bezoekers begonnen het beste aan de wedstrijd. Het was Milosevic die al na twee minuten mocht uithalen, maar doelman Copa werkte de bal in hoekschop. Na de eerste kans van de wedstrijd nam Beveren het initiatief, maar dat leverde in de beginfase niet meteen gevaar op. Cercle Brugge kwam er steeds gevaarlijk uit, maar na twintig minuten zag het tegen een achterstand aan. Het was Gervinho die de thuisploeg op voorsprong schoot. Na het doelpunt probeerde Cercle Brugge terug te vechten, maar een poging van De Sutter ging voorlangs. Op het half uur even een opstootje. Beveren-speler Topka ging even door het lint en was boos op enkele spelers van Cercle. Vlak voor rust kreeg Cercle Brugge nog de kans op de gelijkmaker, maar Copa zette zijn fout uitstekend recht en hield zo de voorsprong vast voor Beveren.

In het begin van de tweede helft ging Beveren op zoek naar een tweede doelpunt, maar het kon enkel dreigen via Seka en Dissa. De bezoekers lieten zich niet doen en Pivaljevic mocht in de laatste twintig minuten zijn ploeg nog aan een punt helpen. Amper drie minuten later stond de 1-1 op het bord. Het was Vandenbussche die profiteerde van geharrewar voor doel en zo de gelijkmaker kon scoren. Cercle voelde dat er meer in zat en meteen na de gelijkmaker schoot Gombani de bal op de paal. In de slotfase gingen beide ploegen nog voor de overwinning, maar de 1-1 bleef op het bord staan. [VI]