Spanning tussen Real, Barca en Sevilla

Dirk Pieters

Het gaat er in de Primera Division zeer spannend aan toe. Nog vijf club strijden om de eerste plaats. Vooral de eerste drie ploegen, Barcelona, Real Madrid en Sevilla staan erg dichtbij elkaar. Dit weekend won enkel Real Madrid zodat het opnieuw alle richtingen uit kan. Voetbalkrant.com geeft jullie een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Zaragoza – Barcelona 1 - 0

Zaragoza, het nummer vier in het klassement, haalde het met het kleinste verschil van leider Barcelona. Door de overwinning doet Zaragoza nog steeds mee voor de titel al telt het wel zes punten minder dan Barcelona. Milito zorgde voor het enige doelpunt van de avond.

Bilbao – Valencia 1 – 0
Ook Valencia, het nummer vijf, kon afgelopen weekend niet winnen. Het enige doelpunt van de avond werd gemaakt door Igor Gabilondo, die met een mooi hakballetje een voorzet van Joseba Extebarria in doel verlengde. David Villa was even later nog dichtbij de gelijkmaker, maar het bleef 1-0.

Sevilla – Racing Santander 0 – 0
Sevilla was gedurende de hele wedstrijd de betere, maar Santander-doelman Toño was op geen foutje te betrappen. In de 51ste minuut was het even feest bij de thuisploeg, maar een doelpunt van Chevantón werd afgekeurd.

Real Madrid – Osasuna 2 – 0

Real Madrid deed absoluut de beste zaak dit weekend. In de 24e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Diarra zette voor in het strafschopgebied, Emerson kopte naar de inkomende Raúl en deze versloeg Ricardo met een mooie voetbeweging. Het bleef nadien nog lang spannend, maar in de slotfase zorgde Robinho vanop de stip voor de 2-0.