Stuttgart maakt vier kopbalgoals tegen HSV

Philippe Crols

Hamburg is nog altijd verre van veilig in de Bundesliga. Het verloor zaterdag in eigen huis met 2-4 van Stuttgart dat op zijn beurt zijn titelkansen gaaf houdt. Na een halfuur spelen stond het reeds 0-3.

Na een kwartier was de situatie al hopeloos voor de thuisploeg. Eerst scoorde Cacau en wat later maakte Khedira er met een mooie kopbalgoal 0-2 van. Na een halfuur spelen was de wedstrijd al gespeeld. Hilbert maakte er 0-3 van. Meteen ook het derde kopbaldoelpunt van de middag. Erger kon niet meer dacht iedereen bij HSV, maar een dikke vijf minuten na de 0-3 kreeg Ben-Hatira ook nog eens rood. Toch moest ook Stuttgart nog voor rust met z'n tienen verder na rood voor Hitzlsperger. Na een geanimeerde eerste helft was het rusten geblazen bij 0-3.

Via Sanogo kreeg HSV nog wel de eerste kans na rust, maar na vijf minuten spelen in die tweede helft maakte Meira een einde aan alle twijfels. Ook hij scoorde met het hoofd. HSV redde nog wel de eer. Jarolim lukte 25 minuten voor tijd de 1-4 en Olic maakte er een kwartier voor tijd nog 2-4 van. Daar bleef het echter wel bij.