Chelsea vecht opnieuw terug

Dirk Pieters

Chelsea deed het opnieuw. De ploeg van José Mourinho vocht opnieuw terug en boog een achterstand om in een overwinning. Valencia kwam in de eerste helft op voorsprong, maar na de pauze zorgden Shevchenko en Essien voor de ommekeer: 1-2.

Al na twee minuten viel de eerste kaart. Essien met de zware tackle en de gele kaart volgde meteen. Het was van in het begin duidelijk dat Chelsea alles zou geven. Toch waren er in de beginfase geen kansen. De bezoekers hadden wel het meeste balbezit, maar dreigen kon het nog niet. De eerste kans kwam er na zestien minuten, maar Carvalho kopte voorlangs. Vier minuten later een nieuwe kopkans voor Chelsea, maar ook Ballack kon niet scoren. Aan de overkant kwam Morientes dicht bij een doelpunt, maar de Spanjaard knalde de bal op de paal. Het was slechts uitstel van executie want twee minuten later scoorde de aanvaller wel op aangeven van Joaquin: 1-0. Chelsea moest opnieuw achtervolgen en stak een tandje bij. Vlak voor rust kreeg Drogba nog een uitstekende kans, maar Canizares had een schitterende redding in huis en zo bleef het 1-0.

In de tweede helft ging Chelsea nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker. In de 54ste minuut was het Shevchenko die The Blues op gelijke hoogte bracht. De aanvaller kon vanin de kleine backlijn de bal tegen de netten schieten. Nadien bleef Chelsea de betere ploeg en Valencia had heel wat fouten nodig om Drogba en Cole af te stoppen. Iets over het uur was Drogba gevaarlijk, maar de Ivoriaan kreeg de bal niet voorbij de Valencia-doelman. De thuisploeg kreeg in de slotfase nog één kans, maar Angulo schoot de bal naast. In de allerlaatste minuut kreeg de thuisploeg toch wat het ‘verdiende’. Het kroop te hard terug en Essien besliste met een klasseflits de wedstrijd; 1-2. [TH]