Devroe: 'Als het moet, geven we 6 spelers weg'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Devroe: 'Als het moet, geven we 6 spelers weg'
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het komt dit seizoen niet meer goed met Club Brugge. Afgelopen zaterdag speelde blauw-zwart 2-2 gelijk op eigen veld tegen Lokeren en omdat Charleroi zondag in de vooravond kon winnen op het veld van Westerlo, staan de Bruggelingen op een zesde plaats. Nu lijkt ook een Intertoto-ticket verder weg dan ooit. Volgende zondagavond speelt Club overigens een levensbelangrijk duel op het veld van Charleroi.

De 2-2-draw van zaterdag heeft nog maar eens de woede doen uitbarsten bij sportmanager Luc Devroe en ook bij trainer Cedomir Janevski. Eén ding staat nu al vast. Na afloop van dit seizoen zal Devroe zijn schuurborstel nemen en flink door de selectie vegen. "We halen vier nieuwe spelers en we doen er zes weg. Voor die zes zullen we een oplossing moeten vinden. Ofwel verhuren we ze, ofwel geven we hen gewoon weg. Je ziet dat ze niet kunnen voetballen. Misschien gedijen ze beter in een andere omgeving", aldus de keiharde uithaal van Devroe in de krant Het Laatste Nieuws.

Wie de zes namen zijn die straks hun kastje mogen leegmaken, wilde Devroe nog niet vertellen. Hij zal alvast beginnen met een zwarte lijst op te stellen en wie daarop terechtkomt, kan een toekomst bij Club Brugge verder vergeten. 

Devroe wil er ook niet van weten dat Club Brugge zich nu nog enkel op de beker concentreert. "Je moet in de thuiswedstrijden je abonnees respecteren en in de uitduels de fans die de moeite hebben gedaan om mee te reizen. Het doel moet zijn om van week tot week het hoogst mogelijke te bereiken. Is dat dan via de vierde of de vijfde plaats met een Intertoto-ticket, dan moet dat maar. We staan voor een cruciale week, met zondag Charleroi en de woensdag erop de wedstrijd op AA Gent voor de beker. Die woensdag moeten we er geen 200 procent, maar desnoods 400% voor gaan", besluit de Brugse sportmanager. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties