Ook in Duitsland halve finales van de beker

Philippe Crols
| 0 reacties
Ook in Duitsland halve finales van de beker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Net zoals in ons land staan ook in Duitsland de halve finales van de landelijke beker op het programma. VFB Stuttgart begint als grote favoriet aan de halve eindstrijd. Frankfurt, Nürnberg en Wolfsburg zijn de underdogs.

In Duitsland worden de halve finales in een wedstrijd afgewerkt. Dinsdag ontvangt Nürnberg Frankfurt. De thuisploeg is favoriet voor deze wedstrijd, want in de Bundesliga heeft het zich inmiddels weten handhaven in de subtop. Een makkelijke weg naar de halve finales was het echter niet voor Nürnberg. In de eerste ronde werd het nietige Cloppenburg met 0-1 verlagen en in de volgende rondes sneuvelden Paderborn (na verlengingen), Unterhaching (na strafschoppen) en Hannover (eveneens na strafschoppen). Frankfurt pakte afgelopen week weer vertrouwen door de degradatietopper in Bielefeld te winnen. Ook Frankfurt geraakte niet zonder slag of stoot in de halve finale. Siegen werd in de eerste ronde met 0-2 geklopt en vervolgens waren er nipte zeges tegen RW Essen en Köln. Tegen Offenbach werd in de kwartfinale wel vlot gewonnen. Frankfurt kwam dus inderdaad nog geen enkele eersteklasser tegen.

Woensdag dan trekt favoriet Stuttgart naar Wolfsburg. Voor Stuttgart zit de dubbel er nog altijd in, al staat het in de Bundesliga nog altijd wel vier punten achter op Schalke. Stuttgart kende onderweg naar de halve eindstrijd weinig problemen. Het won makkelijk in Aachen (tweede elftal), Babelsberg en Bochum om in de kwartfinales Hertha BSC wandelen te sturen. Ook Wolfsburg plaatste zich eigenlijk vrij vlot. Bremerhaven, Freiburg, Greuther Furth en Aachen werden zonder al te veel problemen geklopt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties