Lennon vertrekt straks bij Celtic

Mathias Dumarey
Lennon vertrekt straks bij Celtic
Foto: © SC

Neil Lennon, de aanvoerder van Celtic Glasgow, vertrekt op het einde van dit seizoen bij de Schotse kampioen. Het contract van de 35-jarige middenvelder loopt deze zomer af en normaal werd algemeen aangenomen dat Celtic en de speler binnenkort met elkaar zouden gaan praten over een contractverlenging.

Maar de finale van de Schotse beker tegen Dunfermline Athletic zal waarschijnlijk de laatste wedstrijd van Lennon in het shirt van The Bhoys zijn. Lennon speelt sinds 2000 in het shirt van Celtic Glasgow dat hem toen overnam van het Engelse Leicester City. 

Lennon vindt het naar eigen zeggen lastig om de club te verlaten waar hij al zo lang speelt maar hij vindt het beter te vertrekken op een hoogtepunt en het feit dat zopas de tweede landstitel op rij werd behaald, heeft die beslissing om te vertrekken alleen maar ondersteund.

Waar Lennon volgend seizoen aan de slag zal zijn, is nog lang niet bekend. De Canadese ploeg Toronto FC dat in de Amerikaanse Major League Soccer speelt, heeft al geïnformeerd om hem over te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties