Analyse Het blijft koffiedik kijken in O-Vl

Gentil Dossche
| 0 reacties
Het blijft koffiedik kijken in O-Vl
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!


Wie het scenario van dit weekend had kunnen voorspellen behoort ongetwijfeld tot de grootmeesters van de suspens. Vorige week nog de verliezer en deze keer de grote triomfator: Olsa Brakel strafte Sparta Petegem genadeloos af en aangezien ook Eendracht Appelterre en KFC Eeklo in het zand beten, gaan we met 4 ploegen naar de eindmeet. En wie heeft er nu de juiste tiercé op zijn blad staan?
 
Olsa Brakel liet in zijn thuiswedstrijd tegen Sparta Petegem vrijwel geen enkele kans onbenut en aan het kwartier stond er een droge 3-0 op het bord. In de tweede helft liet Olsa de scoremachine verder op volle toeren draaien en kreeg Petegem een 6-0 aangesmeerd. Brakel volgt nu op 2 puntjes van de leider en Petegem op 1 punt.
Dat KSK Lebbeke de laatste weken in goede doen verkeert werd nogmaals duidelijk, al duurde het tot de 94ste minuut vooraleer leider Appelterre een draai om de oren kreeg. Desondanks blijft Eendracht Appelterre de rangschikking aanvoeren. De tabaksplanters hebben nog steeds het meeste uitzicht op de titel, al zal dit niet van een leien dakje lopen. Immers, zondag staat Petegem – Appelterre op het programma! SK Lebbeke staat ondertussen 5de op 6 punten van de leiders.
Blijkbaar ligt Lebbeke de lijstaanvoerders niet zo goed, want ook FC Eeklo kwam van een kale reis terug. Het duidelijk zenuwachtig acterend Eeklo moest na een verschroeiende start heel wat gas terugnemen bij Rapide Lebbeke. De eerste treffer van Rapide kon nog worden weggeveegd, maar toen libero Steven Vereeken Rapide scoorde had Eeklo geen pasklare oplossing. Eeklo blijft op 1 punt van Appelterre en Rapide heeft zich van een verlengd verblijf in 1ste Provinciale verzekerd.
 
In de strijd om het 3de periodekampioenschap kon SK Berlare een gouden zaak doen, maar werd tot 3 keer toe bijgehaald door een nooit afgevend Sparta Ursel. Berlare moet nu rekenen op nieuw puntenverlies van Petegem en mag zelf niets meer laten liggen. Ursel schuift definitief weg van de barrageplaats maar moet nog afwachten wat het lot is van de Oost-Vlamingen in bevordering.
 
SK Terjoden-Welle moest lang en hard zwoegen om Klauwaerts Kemzeke van zich af te houden. De fusieploeg is quasi zeker van een nieuw seizoen 1ste Provinciale. Voor Kemzeke, dat al minstens barragewedstrijden moet spelen is het nog bang afwachten naar de resultaten in 4de Nationale om rechtstreekse degradatie te vermijden.
 
Eendracht Aalter en SKDJ Lovendegem deden wat ze moesten: winnen tegen de staartploegen Machelen en Kerksken, al had geen van beide veel overschot. Ook voor hen is het resultaat in Bevordering bepalend voor de nabije toekomst.
 
Eendracht Machelen en FC Kerksken blijven zich ten volle inzetten maar als je in de hoek staat waar de klappen vallen, is er zelden nog iets te sprokkelen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties