Megaboete voor West Ham na Argentijnse transfers

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Megaboete voor West Ham na Argentijnse transfers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

West Ham United heeft een boete van acht miljoen euro gekregen omdat de club de transferregels heeft overtreden. Dat is de hoogste boete ooit in de Engelse voetbalgeschiedenis. West Ham riskeerde ook puntenaftrek, maar daar bleef het van bespaard.

De Londense club heeft de transferregels overtreden bij het halen van de Argentijnen Carlos Tévez en Javier Mascherano. Beide spelers kwam in augustus over van de Braziliaanse club Corinthians, maar in hun verbintenis met West Ham zou er een derde partij opgenomen zijn die invloed kan hebben op de besluiten en de prestaties van The Hammers.

West Ham overtrad daarmee de regels van de Premier League. De club heeft ook geen volledige inzage gegeven over de details van de overeenkomsten. Tot dus ver was 2,2 miljoen euro de hoogste boete gegeven aan een Premier League-club. Die eer was voor Tottenham Hotspur na financieel gesjoemel.

Volgens Skysports zou West Ham United zijn fout hebben toegegeven en daarom heeft de club geen puntenaftrek gekregen. Momenteel staat de club uit Upton Park op een negentiende plaats in het Premiership en zaterdag speelt het een belangrijk degradatieduel tegen Wigan Athletic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties