Interview Grandjean: 'Ik wens KVM titel toe'

Bart Hermans
| 0 reacties
Grandjean: 'Ik wens KVM titel toe'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant sprak na de wedstrijd met Virton-trainer Sébastien Grandjean en de afgevaardigde Claudy Peignois.
 
Sébastien, een verplaatsing naar KV Mechelen is nooit gemakkelijk voor een ploeg?
 
"Vooral voor onze ploeg want we zitten in een moeilijke periode. De laatste tijd vallen onze uitslagen wat tegen en neem daar nog eens bij dat KV Mechelen druk wil zetten op Dender, aangezien de titelstrijd nog niet beslist is. Dat maakt dit geen gemakkelijke klus. Daarnaast kan KV rekenen op zijn trouwe publiek. In de wedstrijd zelf heeft KV Mechelen heel veel kansen gehad waaronder zelfs eentje op de lat en heeft mijn doelman vandaag een schitterende prestatie neergezet. Toch heb ik een wrang nasmaakje om twee redenen: bij het doelpunt krijgt Vleminckx veel te veel ruimte en in een andere fase wordt Coquelet onderuit gehaald en was een penalty en rode kaart niet ondenkbaar. Toch wil ik niet in vraag stellen dat KV Mechelen terecht gewonnen heeft, ze kregen een zevental heel grote kansen waarvan mijn doelman er zeker drie gemaakte gestopt heeft. We hebben in de tweede helft niet echt druk kunnen zetten maar toch bleef het spannende tot het einde. Ik denk dat het publiek er vandaag echt wel van genoten heeft."
 
Met welk gevoel vertrek je terug naar Virton?
 
"Na een nederlaag kan je nooit met een goed gevoel naar huis gaan. Toch mogen we niet vergeten dat we de heenwedstrijd met 4-2 gewonnen hebben tegen de misschien wel toekomstige kampioen. Dit wens ik hen trouwens van harte toe. Toch hebben we vandaag ons uiterste best gedaan om minsten een punt mee te nemen naar huis maar het zat er echt niet in. Onze ploeg is in volle ontwikkeling, enerzijds op sportief gebied maar anderzijds wordt er ook aan ons stadion gewerkt. Als jullie volgend seizoen toch nog in tweede moesten zitten zullen jullie een heel ander Virton ontmoeten."
 
We hadden na de wedstrijd ook nog een gesprek met de Delegee van Virton, de heer Claudy Peignois. Hij vond net als zijn trainer dat de thuisploeg heel wat goede kansen had gehad en er niets af te dingen was aan de overwinning. Toch had ook hij vragen bij die fase waar er een penalty had kunnen gefloten worden en een rode kaart gegeven. Dit kon een keerpunt in de wedstrijd zijn. Toch kan Virton terugblikken op twee mooie matchen tegen KV Mechelen. In de heenwedstrijd walsten ze over de Maneblussers en ook zaterdag bleeft het spannend tot het einde. Op de vraag wat er met topschutter Calicchio aan de hand was had de sympatieke man niet echt een antwoord. De trainer beslist wie er in de ploeg staat of niet. Het is wel waar dat de aanvaller andere oorden wil opzoeken omdat zijn familie een heel stuk van Virton woont en de afstand toch wat groot is. Bij deze willen we de heer Peignois nog eens bedanken voor een interview dat van onze kant met vragen in het Frans was en door hem zo goed mogelijk in het Nederlands werd beantwoord.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties