FC.Eeklo verwezen na eindronde.

Hendrik De Vriesere

De grote titelkandidaat FC.Eeklo kon in de derby tegen E.Aalter de titel vieren bij winst. Al snel een gretige thuisploeg want in de 4' wrong Joren Hebberecht zich door vier verdedigers maar zijn schot ging over doel. In het eerste kwartier kwam de druk van FC.Eeklo met een pak open kansen Walid Dakhouani zijn bal strandde op de defensie, en op een hoekschop konden geen van de spelers het leder aanraken. In de 10' een prachtige aanval J.Hebberecht naar Gijsel draaien en schieten maar die werd nog met de vingertoppen van doelman Baudewijn in hoekschop geduwd. Op het kwart een vrijetrap van J.Hebberecht naar de tweede paal en een goed ingelopen Van Boven kon gecontroleerd binnen trappen 1-0. Gijsel en De Maesschalck kregen nog kansen maar ze besloten beiden naast. Op een hoekschop vooraf gegaan van een vrijetrap was het de eerstemaal dat E.Aalter aan het doel van de thuisploeg kwam, en leverde een doelpunt op de gelijkmaker in de 33' Poppe schilderde de bal op het hoofd van Roman die kon binnen knikken 1-1. Amper vijf minuten later was er gevaar aan de overzijde het schot van Van De Velde werdt op de lijn gered, en in de rebound was terug Van Boven bij de pinken maar ook zijn schot werd gekeerd op de lijn. In de laatste vijf minuten een paar kansen voor de bezoekers, een open kans voor Poppe maar de joeg de bal over het doelkader 1-1 aan de rust.

In de tweede helft was de druk van FC.Eeklo groot, in de 48' een misverstand achteraan bij E.Aalter, Mertens er goed tussen maar besloot over. Toen Van De Velde een vrijetrap nam kon Gijsel nog net met het hoofd verlengen maar Baudewijn bracht redding ontgoocheling alom. Ook bij Eeklo waren er achteraan foutjes te bespeuren toen Van Boven en Bracke elkaar omzeilde was er een openkans voor de ingevallen Wullaert maar miste de kans. Het was een zwaar slotkwartier voor de thuisploeg, in de 84' werd de doorgebroken Wullaert neergehaald in de zestien door Bracke en strafschop die werd omgezet door De Croock 1-2. Het was nog mogelijk om een gelijkspel  uit de brand te slepen maar tevergeefs. In blessuretijd kreeg het nog het deksel op de neus, als Van Boven in de fout gingkon de goed gevolgde Roman met een lop Bracke omzeilen 1-3 de eindstand. FC.Eeklo mag wel nog de eindronde spelen omdat ze periodekampioen zijn geweest maar dat is een loterij, hun tegenstanders zijn Berlare, Lovendegem en Olsa Brakel. Appelterre is kampioen.

Doelpunten : 15' Van Boven 1-0, 32' Roman 1-1, 84' De Croock (strafschop) 1-2, 92' Roman 1-3.

KFC.Eeklo : Bracke, Van Boven, Tresonie, J.Hebberecht, De Maesschalck (72' Miron), Gijsel, Mertens, Minnaert, Yuruk Ramazan, Walid Dakhouani, Van De Velde.

E.Aalter : Baudewijn, De Poorter, Smessaert, De Smet (86' Van De Veire), Arnauw, Poppe, Sneppe, Motyka, De Croock, Roman, Lippens (71' Wullaert).