Analyse Titel- en eindrondestrijd in tweede

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Titel- en eindrondestrijd in tweede
Foto: © SC

De tweede klasse is 32 speeldagen ver en de prijzen zijn nog steeds niet verdeeld. Net als vorige week analyseert Voetbalkrant de titelstrijd en de strijd om het derde eindrondeticket. Later deze week bekijken we ook nog de strijd onderaan.

Titelstrijd
Voor de twee overblijvende titelkandidaten kon er op de 31ste speeldag al duidelijkheid komen. Dender kon kampioen spelen, maar dan moest Mechelen punten laten liggen. KV Mechelen won na een spannende partij van KVSK United, waardoor Dender het feest minstens een week moet uitstellen.

Maar de vraag is natuurlijk of dat feest er wel komt. Mechelen is eveneens nog in de running voor de titel. Het staat vier punten achter op Dender.
Met deze drie scenario's speelt Dender volgende week kampioen:
Dender wint in Dessel

Dender speelt gelijk en Mechelen laat punten liggen

Dender verliest en Mechelen laat punten liggen

Het is dus duidelijk dat Mechelen enkel nog kampioen kan worden als het wint in eigen huis van Racing Waregem.

Resterende matchen van Dender:
13/05 Dessel - Dender
20/05 Dender - Antwerp

Resterende matchen van KV Mechelen:
13/05 KV Mechelen - Waregem
20/05 Hamme - KV Mechelen

Eindrondestrijd
De twee kandidaten voor het derde eindrondeticket zijn nog steeds KV Kortrijk en OH Leuven. Leuven moest verliezen van Tienen, maar won tegen de suikerploeg met 4-1. Ook Kortrijk won op de 31ste speeldag. Het werd 1-2 tegen KRC Waregem.
Leuven kan enkel nog dat ticket halen door de derde periode te winnen, want via het algemeen klassement is de kans bijzonder klein geworden. In de derde periode moet het wel nog voorbij Mechelen, Kortrijk en Dender geraken. Toch is het verschil tussen periodeleider Mechelen en OH Leuven maar drie punten.
Als Mechelen dus wint, gaat de resterende plaats in de eindronde zo goed als zeker naar KV Kortrijk. Leuven moet in elk geval winnen in Oostende om nog in de running te blijven.
Kortrijk kan natuurlijk ook zelf de derde periode nog winnen, wat rechtsreeks leidt tot eindronde. 

Het lijkt dus dat Kortrijk afhankelijk is van de resultaten van Mechelen en Leuven zelf, maar dat is niet zo. Het staat zelf in die derde periode nog steeds boven OH Leuven. Als het dus zelf de resterende matchen wint, kan Leuven ook geen periodekampioen meer worden. Daarbij moeten we dan wel het belangrijke detail vermelden dat op de laatste speeldag de clash tussen OH Leuven en KV Kortrijk op het programma staat.


Resterende matchen van KV Kortrijk:
13/05 KV Kortrijk - Hamme
20/05 OH Leuven - KV Kortrijk

Resterende matchen van OH Leuven:
13/05 KV Oostende - OH Leuven
20/05 OH Leuven - KV Kortrijk

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties