Verovert Kortrijk eindrondeticket in Waregem?

Giovanny Saelens
| 0 reacties
Verovert Kortrijk eindrondeticket in Waregem?
Foto: © SC

Het blijft spannend in tweede klasse. Zaterdagavond kon Dender kampioen spelen, maar door de winst van Mechelen is het feestje uitgesteld. Zondagnamiddag kan KV Kortrijk zich verzekeren van eindronde. Dan staat de West-Vlaamse derby tegen RC Waregem in het Regenboogstadion op het programma.

Om zeker te zijn van eindronde, volstaat een gelijkspel voor de Kortrijkzanen. Dan moet Tienen wel de drie punten gaan halen in Leuven. Waarschijnlijk wordt de derde periode gewonnen door Mechelen of Dender, waardoor de derde of vierde plaats (afhankelijk van de positie van Antwerp, dat al zeker is van eindronde) recht geeft op eindronde. Het gaat daarvoor dus nog tussen Leuven en Kortrijk. Kortrijk heeft zes punten voorsprong en het heeft genoeg aan een gelijkspel in Waregem als Leuven punten laat liggen tegen Tienen.

Met die situatie zou Kortrijk enkel zeker zijn van die derde of vierde plaats. Dan bestaat er nog een kleine kans dat Leuven zelf de derde periode gaat winnen. Daarin staat het 6 punten achter op leider Mechelen. Door een beter doelpuntensaldo van Mechelen zou Leuven geen periodekampioen meer kunnen worden als het verliest op eigen veld van KVK Tienen.

Terug over naar de wedstrijd zelf. Aangezien dit een 'risicomatch' is, wordt deze gespeeld in het Regenboogstadion van Zulte Waregem. Bij de thuisploeg zijn Houtekier en Deloof er niet bij wegens schorsing. Dezelfde reden houdt Demets en Vermast aan de kant bij de bezoekers. Kortrijk mist ook nog altijd Calvo, Vervaeke en Gezelle door blessure.

De opdracht voor Kortrijk is dus minimaal een gelijkspel behalen en hopen dat Leuven verliest. Toch is het uiteraard beter te winnen voor de mannen van Van Haezebrouck want als Leuven wint en Kortrijk niet, zou het nog wel eens spannend kunnen worden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties