FC Dender EH kampioen in tweede nationale

Niels Hendriks
| 0 reacties
FC Dender EH kampioen in tweede nationale
Foto: © SC

FC Dender EH is vandaag kampioen geworden in de tweede klasse en speelt dus volgend seizoen in de Jupiler League. Dender klopte Dessel Sport met 0-2.

Dender moest vandaag winnen om de titel te pakken, de nieuwkomer in tweede klasse ging goed om met de druk en ging in Dessel winnen met 0-2. De beslissende doelpunten werden voor de rust gescoord door Degroote en Van Geem. Nadat Dender vorig seizoen kampioen speelde in derde klasse A, stoot het na één seizoen in tweede al direct door naar de eerste klasse. Een erg indrukwekkende prestatie van de fusieclub uit de Denderstreek. Nadat Bergen vorig seizoen de titel kon vieren op het veld van Dessel was het dus nu de beurt aan Dender. Coach Jean-Pierre Vande Velde deed het met hoofzakelijk onbekende spelers uitstekend en mag een verdiende kampioen genoemd worden.

Voor de meeste mensen zal FC Dender EH nog onbekend in oren klinken. Niet abnormaal als je weet dat de club pas in 2005 het licht zag. Enkele jaren terug speelden FC Denderleeuw EH, wat al een fusie was tussen Denderleeuw en Eendracht Hekelgem, en Verbroedering Denderhoutem samen in derde klasse. De toenmalige voorzitters waren het eens dat er nood was aan één sterke club uit de Denderstreek. Het stamnummer van Verbroedering Denderhoutem werd behouden. FCV Dender EH werkt zijn thuiswedstrijden af in het Florent Beeckmanstadion. Dit was voorheen het stadion van FC Denderleeuw, FC Denderleeuw EH en nu ook van de nieuwe fusieclub. Het stadion biedt plaats aan 6.430 toeschouwers, waarvan 2.383 zitplaatsen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties