Nürnberg behaalt Europees voetbal

Philippe Crols

Nürnberg heeft op de laatste speeldag van de Bundesliga Europees voetbal behaald. Het strandde weliswaar op de zesde plaats, maar aangezien het volgende week nog de bekerfinale speelt tegen kampioen Stuttgart, mag Nürnberg toch Europa in. Het won op zaterdag met 0-3 in Hannover.

Beide teams kregen enkele kansjes tijdens de eerste helft. Via Schroth kwamen de bezoekers het dichtst bij een goal. Hij trof de dwarsligger. Een goal viel er in de eerste helft echter niet. 0-0 was de ruststand. Dat was min of meer terecht, want beide ploegen waren aan elkaar gewaagd.

Hannover kwam in het begin van de tweede helft dicht bij de voorsprong, maar deze keer vond Bruggink de dwarsligger op zijn weg. De thuisploeg kreeg na tien minuten vervolgens het deksel op de neus. Mintal scoorde zijn eerste doelpunt van het seizoen. Tien minuten later was het helemaal over en out. Engelhardt kopte de 0-2 op het bord na een mooie aanval. Nadat Hashemian nog eens op de lat trapte, was het slotakkoord voor Banovic. Hij maakte er in minuut 92 0-3 van.