Analyse Stuttgart wint spannend seizoen

Philippe Crols
| 0 reacties
Stuttgart wint spannend seizoen
Foto: © SC

Stuttgart is voor de vijfde maal in zijn bestaan landskampioen van Duitsland geworden. Het klopte op de laatste speeldag Cottbus en dat volstond voor de titel. Toch werd het nog heel spannend, maar Schalke kwam niet verder dan plaats twee. Leverkusen pakt plaats vijf en gaat Europa in, Aachen en Mainz degraderen.
 
Het begon dramatisch voor Stuttgart zaterdagmiddag. Al na twintig minuten kwam Cottbus op voorsprong. Op dat moment was Schalke al zegezeker tegen Bielefeld en dus ook virtueel kampioen. Doelpunten van Hitzlsperger en Khedira zorgden er echter toch nog voor dat Stuttgart een feestje mocht bouwen. In Gelsenkirchen was de ontgoocheling toch nog groot. Het zat er toch nog een tijdje in, maar meer dan acht minuten virtueel kampioen zijn, was Schalke niet gegund.
 
Plaats drie gaat naar Werder Bremen. Dat won met het 0-2 van Wolfsburg. De ploeg van onze landgenoot van der Heyden bedankte meteen nadien coach Augenthaler voor bewezen diensten. Plaats vier stond al een tijdje vast en daar staat Bayern München. De landskampioen van vorig seizoen sloot het seizoen nog wel in stijl af door Mainz met een karton vol de Bundesliga uit te sturen. Naar wie de vijfde plaats zou gaan stond nog niet vast, al had Leverkusen wel de beste papieren. Het had aan een punt tegen Dortmund genoeg om de vijfde plaats veilig te stellen. Het werd een 2-1-overwinning tegen Dortmund. Concurrent Nürnberg won ook. Hannover werd met 0-3 geklopt en zo mag Nürnberg volgend seizoen ook Europa in. Dat komt omdat het volgende week de bekerfinale nog speelt tegen kampioen Stuttgart. 
 
De ploegen die degraderen uit de Bundesliga deden dat niet in stijl. Mainz ging zwaar de boot in tegen Bayern en hetzelfde lot was Aachen beschoren in Hamburg (4-0). HSV behaalde na een rampseizoen toch nog een prijs. Het mag naar de Intertoto Cup. Gladbach nam afscheid van de Bundesliga met een 0-2 verlies tegen Bochum. HBSC ten slotte eindigde de competitie nog in schoonheid. Het ging met 1-2 winnen bij Frankfurt. 

Zo, bij deze zit de Bundesliga anno 2006-2007 er op. Wij hopen dat u, net als de redactie van Voetbalkrant, genoten hebt van een spannende Duitse competitie. Wij bedanken u voor het lezen van verslagen, voorbeschouwingen en analyses.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties