Mbokani kiest voor Standard

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Mbokani kiest voor Standard
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani stapt over van RSC Anderlecht naar Standard Luik. De Congolese aanvaller kon nochtans voor vier seizoenen bijtekenen bij de landskampioen, maar dat zag hij niet zitten. Hij voelt zich niet goed behandeld bij paarswit.

De 21-jarige Mbokani zal dus volgend seizoen op Sclessin te bewonderen zijn. "Ik had meerdere aanbiedingen, ook in het buitenland, maar ik wil in België blijven. Mijn hart zei me om naar Standard te gaan. Anderlecht heeft me niet goed behandeld. Ik had recht op een auto en een appartement, maar kreeg die niet. Ik ga veel spelen en scoren voor Standard. Ik zal er tonen dat Anderlecht in mij moest geloven want een echte kans kreeg ik er nooit", aldus Mbokani in Het Nieuwsblad.

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck reageert rustig op het vertrek van de zwarte parel die al met Didier Drogba werd vergeleken. "De enige reden waarom hij Anderlecht verlaat, is omdat hij bij Standard meer zal kunnen spelen. We deden hem een mooi aanbod maar verder dan dat konden we niet gaan. Het verhaal over het appartement is niet de echte reden waarom hij vertrekt", aldus Van Holsbeeck. Mbokani moest zijn appartement leegmaken om plaats te maken voor de moeder van een Ivoriaanse speler. "Toen we hem uit zijn appartement gehaald hebben, is hij wakker geworden. Het was misschien een schok, maar het heeft wel voor een déclic gezorgd", besluit de Anderlecht-manager.

Bij Standard ontkennen ze tot dus ver dat ze al tot een akkoord kwamen met Mbokani. "We hebben zeker interesse, maar getekend is er nog niets. Voor vandaag zal hij ook niets tekenen want hij is opgeroepen voor de Congolese nationale ploeg", aldus Standard-directeur Pierre François in La Dernière Heure. Ook Charleroi-speler Abdelmajid Oulmers zou dicht bij een overstap naar Luik staan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties