Reportage Het Atomium daverde

Steven Bologne
Het Atomium daverde
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Standard beschikt ongetwijfeld over de meest fanatieke supporters van het land, de sfeer die op Sclessin om de twee weken wordt geproduceerd kan geen enkele eersteklasser evenaren. Van een club die zo lang geen prijs gepakt heeft verwacht je op zijn minst het tegendeel.

Afgelopen zaterdag mochten de Rouches zich opmaken voor een ware volksverhuis richting Brussel. Aangezien Standard supportersclubs heeft over gans het land kwamen de bussen dan ook uit alle hoeken naar de hoofdstad afgezakt. Ook drie treinen werden speciaal voor Standard gereserveerd. Aan de voet van het Atomium bouwden de Rouches in “Standard-town”, naar het idee van Beerschot-town twee jaar geleden, een heus feestje voor de wedstrijd.
 
De vele toeristen die naar de negen bollen kwamen kijken, waaronder opmerkelijk veel Chinezen, hadden enkel het raden naar wat zich die middag zou afspelen. De bollen van het Atomium daverden bij momenten op hun grondvesten, de sfeer was buitengewoon. De ineengeknutselde kartonnen bekers gingen fier de lucht in en de gezangen logen er niet om, niemand die er toen aan dacht dat het zo zou kunnen mislopen. Maar is er geen spreekwoord dat luid; "Hoe langer een zege uitblijft, des te dichter hij komt?"
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties