Analyse Wolfsburg: Schip dat net niet zonk

Philippe Crols
| 0 reacties
Wolfsburg: Schip dat net niet zonk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

VFL Wolfsburg kende eigenlijk vrij lang een zorgeloos seizoen. Enkel in het begin kenden de wolven problemen, maar vooral op het einde werd het bijzonder benauwd voor het team van Augenthaler. De competitie duurde net lang genoeg of de degradatie was wellicht een feit geweest.

Wolfsburg kende in het begin van de competitie dus ook heel wat kopzorgen. Drie op vijftien was het rapport na vijf wedstrijden. Met de komst van Bayern in het vooruitzicht zag dat er dus niet echt goed uit. Een week en een goal van Hanke later klaarde de hemel op boven de Volkswagen Arena. Bayern werd geklopt. De week erna volgde de ontnuchtering na een vrij zware nederlaag tegen Gladbach.

De maand november werd de maand van Mike Hanke en Wolfsburg. De spits scoorde enkele belangrijke goals waardoor zijn team kleine, maar heel nodige overwinningen boekte. Bochum, Mainz en Hamburg werden achtereenvolgens geklopt. In de maand november zou er ook niet verloren worden. Drie opeenvolgende nederlagen in december zorgden er echter voor dat Wolfsburg nooit helemaal uit de zorgen was.

Na de winterstop oogde Wolfsburg vrij solide. Met de bekerkwalificatie op zak voor de kwartfinales werd Leverkusen geklopt en Schalke in bedwang gehouden. Wolfsburg handhaafde zich makkelijk in de middenmoot, maar toch was de afstand met de degradatiezone niet echt groot. Klimowicz zorgde af en toe er nog eens voor dat er een overwinning werd geboekt. Toen Aachen in de kwartfinales van de beker werd geklopt, zag het er zelfs zeer goed uit voor Wolfsburg.

Die beker was ook het kantelmoment. Toen de halve finale in eigen huis verloren werd van VFB Stuttgart, was het vat helemaal af. De druk nam toe bij Wolfsburg en met nog twee speeldagen te gaan trokken de wolven naar Aachen waar er niet mocht worden verloren.

Het leidde tot een legendarische persconferentie van coach Augenthaler die zichzelf 42 seconden vragen stelde. De wedstrijd zelf was niet voor doetjes. Wolfsburg zette in de laatste minuten een 2-0-achterstand om in een 2-2 gelijkspel, met dank aan Klimowicz, die het doelpunt van de redding scoorde. Wolfsburg handhaafde zich dus in de Bundesliga, maar coach Augenthaler mocht na afloop van het seizoen een andere club zoeken.

Uitblinker: Diego Klimowicz: Net als Augenthaler zal ook hij volgend seizoen niet meer bij Wolfsburg spelen. Hij verkast naar Dortmund, maar in zijn laatste seizoen bewees de spits zijn team heel wat diensten. Hij scoorde zeven keer, eentje minder dan Hanke, maar Klimowicz was naar het einde toe veel belangrijker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties