Analyse Nürnberg: Bekerwinst is kers op taart

Philippe Crols
| 0 reacties
Nürnberg: Bekerwinst is kers op taart
Foto: © SC

1.FC Nürnberg hadden we voor het seizoen getipt als kandidaat Europees voetbal. We hebben gelijk gekregen. Nürnberg strandde weliswaar op een zesde plaats, maar mag dankzij de beker toch Europa in. Een meer dan geslaagd seizoen dus.

Nürnberg kon niet beter aan het seizoen beginnen. Het won met 0-3 bij de latere kampioen Stuttgart en klopte de week erna Gladbach. Dat maakte dat er op speeldag drie een topper op het programma stond in Beieren tegen München. Nürnberg speelde er 0-0 gelijk. Dat gelijkspel was trouwens een voorbode voor meer.

Na de wedstrijd tegen Bayern volgden nog zes gelijke spelen op rij. Nürnberg bleef dus negen speeldagen lang ongeslagen, niemand deed beter. Op speeldag tien werd er in de hoofdstad verloren. Toen een speeldag later, thuis tegen Bremen, verloren werd, leek de kentering ingezet. Nürnberg herpakte zich echter en verloor nadien niet meer voor de winterstop. Het stond bijgevolg netjes in de bovenste helft van de middenmoot.

Nürnberg triomfeerde net na de winterstop. Stuttgart werd met 4-1 huiswaarts gestuurd en Bayern deed met een 3-0-nederlaag al niet veel beter. Nürnberg bleef vooral thuis veel wedstrijden winnen. Daardoor streed het lange tijd met Leverkusen voor plaats vijf. Op speeldag dertig vertrok Nürnberg als vijfde naar de BayArena alwaar het fout liep (2-0) en Leverkusen was definitief op weg naar Europa.

Nürnberg ook, maar dan via de Duitse beker. Nadat het in de halve finale Frankfurt met sprekend gemak opzij had gezet mocht het in de finale landskampioen Stuttgart bekampen. Daarom gaf ook de zesde plaats recht op Europa en die plaats was op het einde van het seizoen van Nürnberg. Toch won Nürnberg de beklijvende bekerfinale van Stuttgart nog na verlengingen. De kers op een mooi seizoen.

De uitblinker: Galasek: Geen Vittek of Mintal. Beide heren werden veelal geplaagd door blessures. Galasek, die nog niet zo lang geleden nog bij Ajax speelde, speelde een heel seizoen op een constant niveau. Hij was de regulator op het middenveld van de bekerwinnaar.

Morgen kijken we terug op het seizoen van Bayern München en Werder Bremen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties