Analyse Ronse en Racing Waregem degraderen

Bart Hermans
| 0 reacties
Ronse en Racing Waregem degraderen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SK Ronse degradeert na zes seizoenen in tweede nationale. Vanaf het begin van het seizoen was het al duidelijk dat de ploeg van trainer Christophe Denie het heel moeilijk ging krijgen om het behoud in tweede veilig te stellen.
 
In de heenronde zorgden ze wel voor een verrassing op Antwerp door er bijna te gaan winnen maar voor de rest was die heenronde redelijk zwak en behaalden ze elf punten. Ook de terugronde was van een slecht niveau maar thuis werd wel Antwerp op een gelijkspel gehouden. Na de thuismatch tegen KV Mechelen die met 0-2 werd verloren was Ronse zeker van degradatie en kon het beginnen bouwen aan een ploeg voor derde. Ronse zou uiteindelijk laatste eindigen met 21 punten.
 
Tijdens het seizoen rommelde het enorm bij de club. Toen Denie zag dat het hem niet zou lukken, zette hij een stapje opzij in de hoop dat iemand anders de ploeg wel op het juiste spoor zou krijgen. Zijn opvolger was Thierry Lootens maar die hield het amper drie weken uit in het Orphale Crucke stadion. Hij uitte na de met 0-5 verloren wedstrijd thuis tegen Eupen zijn ongenoegen en verdacht de spelers van omkoping. Hij had namelijk Pietro Allata zien zitten in het stadion en vond dat verdacht. Later kwam hij op zijn woorden terug maar het kwaad was geschied en hij werd aan de deur gezet. Het duo Herregodts-Billiet heeft de rest van het seizoen afgemaakt. Ook op het bestuursniveau werd er dit seizoen geschoven. Voorzitter Deruyver werd vervangen door Vandendriessche en manager Vancoppenolle werd opgevolgd door Jean De Baets.
 
Ronse is al volop bezig met volgend seizoen en heeft onder andere al Glenn Coppens, Daniël Kassindi, Nabil Guelsifi en Sebastiën Neirynck aangetrokken. De club heeft ook al een nieuwe trainer voor volgend seizoen: bij SK Deinze werd hulptrainer Bart Van Rentergem weggehaald. Er verlaten natuurlijk ook heel wat spelers de club. Topschutter Norman Sylla die goed was voor veertien doelpunten dit seizoen vertrekt naar Dender en Nicolas De Bruyne vertrekt naar Zulte Waregem.
 
 
Racing Waregem heeft zijn eerste seizoen in tweede klasse niet overleefd. In de heenronde haalde de ploeg van Franky Dekenne amper drie punten. De trainer werd na de heenronde dan ook bedankt voor bewezen diensten en vervangen door Gaby Demanet.
 
De club was aan het begin van de terugronde al aan het denken aan een ploeg voor volgend seizoen in derde klasse. Aan het begin van de derde periode had de ‘De Rassing’ maar acht puntjes. Maar tegen alle verwachtingen in begon de ploeg ineens te draaien en punten te pakken. Ze versloegen Deinze, Union, Dender en Dessel en behaalden een 13 op 15 en stonden zelfs aan de leiding in de derde periode. Racing Waregem was op dat moment tot op vier punten van KVSK United en zes punten van Dessel Sport genaderd.
Maar de volgende match op Eupen werd er met zware 6-1 cijfers verloren en vanaf toen lukte het niet meer. Er werd nog wel een zeven op achttien gehaald maar dat was veel te weinig om het behoud veilig te stellen.
 
De club moet zo na één seizoen geproefd te hebben van tweede klasse terug naar derde.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties