Analyse Dessel: Na 10 jaar terug naar derde

Bart Hermans
| 0 reacties
Dessel: Na 10 jaar terug naar derde
Foto: © SC

Dessel Sport degradeert na tien seizoenen gespeeld te hebben in de tweede klasse naar derde klasse. Vorige jaar moesten de Kempenaars ook al degraderen maar door perikelen rond Geel bleven ze dan toch in tweede klasse. Dit seizoen werden ze in de eindronde met de derdeklassers door datzelfde Geel uitgeschakeld.
 
Net zoals vorig seizoen was de heenronde van Dessel allesbehalve slecht en eindigde ze de heenronde in de middenmoot. Na Nieuwjaar ging het van kwaad naar erger voor de jongens van Dirk Thoelen en zakten ze weg in het klassement. Dessel haalde in zijn vijf wedstrijden na Nieuwjaar een nul op vijftien. Trainer Dirk Thoelen werd ontslagen en vervangen door Luc Reumer, de trainer van het B-elftal. In zijn eerste wedstrijd werd er direct gelijk gespeeld op Oostende. Ronse werd ook verslagen maar veel ploegen onderaan begonnen punten te pakken en naar het einde van de competitie toe werd het een strijd tussen Dessel en KVSK United voor die derdelaatste plaats en dus barrages. Dessel haalde de vijf laatste wedstrijden van het seizoen een magere drie op vijftien. De laatste wedstrijd in Waasland werd nog wel met spectaculaire 3-4 cijfers gewonnen maar ook KVSK United won thuis tegen Virton waardoor Dessel naar de barrages moest. Dessel zag wel voor het tweede opeenvolgende jaar een ploeg kampioen spelen in het Lorzestadion. Na Bergen vorig jaar werd Dender dit jaar kampioen in de Kempen. Op de voorlaatste speeldag versloegen de Oostvlamingen Dessel met 0-2. Ondanks dit seizoen had Dessel Sport wel de topschutter in zijn rangen. Gabriël Persa werd samen met Gunther Thiebaut topschutter in tweede klasse.
 
In de barragewedstrijd kwam Dessel in de halve finales uit tegen de buren uit Geel. Geel dat zonder zijn strafpunten kampioen zou gespeeld hebben in zijn reeks rekende in de twee duels af met zijn streekgenoot. Het werd tweemaal 2-1 voor Geel. Ook in de troostfinale werd er met 2-1 verloren van Cappellen. Mits winst had Dessel nog een waterkansje gemaakt want de finalisten Geel (mogelijke vereffening) en Namen (geen licentie) kunnen mogelijk niet naar tweede. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties