Analyse Ambitieus Gent

Mathieu De Coensel
| 0 reacties
Ambitieus Gent
Foto: © SC

Woelige zomer

De zomer van 2006 bleek een redelijk woelige zomer voor de Gentenaars. Ze zagen niet enkel de sterspelers van het voorbije seizoen vertrekken naar andere clubs in België, ook haalden ze volgens sommige supporters althans niet de juiste vervangingen in de ploeg. Het ging Gent niet echt voor de wind, want ook de intertotocup werd geen succes. Reeds tegen de eerste tegenstander werden de buffalo's uit deze cup gekegeld. Zolang het team er maar stond als de competitie begint...

Helaas, het seizoen startte barslecht voor de buffalo's, want reeds op de eerste speeldag kregen ze al het deksel op de neus tegen hun "rivaal" Club Brugge, en ook de wedstrijden daarna verliep het niet echt vlot bij de buffalo's. Spelers zoals Olufade en dé buffalo-revelatie van het seizoen Gillet konden mede voor de ommekeer zorgen. Pas vanaf speeldag zeven hebben de Gentenaars hun vechtlust eindelijk gevonden en halen ze resultaten. Vanaf dat moment is er vertrouwen zat bij de buffalo's, ze werden zowaar dé schrik van hun tegenstanders en op dat moment had je liever een andere tegenstander dan KAA Gent. Ijzersterk raasden ze door de competitie, meerdere topploegen moesten het onderspit delven en zien hoe Gent herademde, en dit tot even na de winterstop! Even na de winterstop waren de resultaten opnieuw goed, maar was Gent wel minder gevreesd dan voor de stop. Toch draaiden de buffalo's tot op het einde mee vooraan in het klassement, en streden ze volop voor een derde à vierde plaats in de competitie. Op de laatste speeldag dreigde Charleroi nog even roet in het eten te gooien, maar Gent kon er zelf voor zorgen dat ze de vierde plaats behielden. Met deze plaats heeft Gent recht op intertoto deelname, al hoopte men in Gent tot op het laatste moment op UEFA cup. 

Ook in de beker deden de buffalo's het uitstekend. Tienen, Roeselare en KV Mechelen moesten hun bekeravontuur zien eindigen tegen het blauw-witte geweld uit het Gentse. De supporters waren dolenthousiast, Gent haalt voor het eerst sinds lange tijd de halve finale van de beker (tegen rivaal nummer één - Club Brugge - dan nog wel) waar de club zo naar smacht, een hoogjaar voor KAA Gent...Of toch niet, door al het enthousiasme heen wonnen de buffalo's de heenwedstrijd met 3-1, Gent stond even op z'n kop maar hield afwachtend zijn adem in omdat men goed wist dat dit éne tegendoelpunt hun wel fataal zou kunnen worden. En inderdaad, de vrees komt uit. In de terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion kwamen de buffalo's met één van hun zwakste prestaties van het seizoen voor de dag, resultaat, 2-0 voor Club en een pijnlijke uitschakeling voor de buffalo's. Vele supporters hadden hun zo verheugd op die finale, en mede door de teleurstellende prestatie in de belangrijkste match van het seizoen komt dit extra hard aan. Het bekeravontuur van Gent is voorbij. Zo haalde Gent de halve finale van de beker (waar je op zich trots op mag zijn), maar door de omstandigheden toch uitdraaide tot een teleurstelling. Het haast formidabele seizoen van Gent werd opeens ietwat grijzer en deze gemiste kans zal nog een tijdje blijven nazinderen.

Verdiend vierde 

Voor het begin van de competitie was het (bang) afwachten in Gent. Topspelers werden verkast en enkele nobele onbekenden werden binnengehaald. Vooral de twee Costa Ricanen zouden hun moeten bewijzen, maar dat deden ze ook. Vanaf het moment ze beiden (Ruiz en Azofeifa) op het veld stonden, veegden ze de mat met de bange verwachtingen van sommige supporters, de Gentse Costa Ricanen kunnen voetballen. Ook Gillet bleek een schot in de roos, de jonge aanvallende middenvelder van Eupen werd door Georges Leekens op de rechtsachter positie uitgespeeld, en deed zijn werk uitstekend, hij groeide dan ook uit tot dé revelatie van KAA Gent. Ook Olufadé (vooral in de heenronde) en Grégoire vielen in positieve zin op. Ook nog een positieve noot voor Alin Stoica, Gent gaf hem een nieuwe kans en die aanvaarde hij met open armen, ook hij heeft immers bijdrage geleverd aan de mooie prestaties van KAA Gent. Het vertrek van Boussoufa en Vrancken werd min of meer aanvaardbaar door het vertoonde spel van de Gentenaars, en daar hebben bovenvernoemde spelers ook een flinke bijdrage aan. Maar uiteindelijk is het het collectief dat telt, en je mag stellen dat KAA Gent dit seizoen collectief sterk was!

Gent speelde een sterk seizoen, met een mooie en verdiende vierde plaats als resultaat, al duurde het seizoen misschien net iets te lang voor de Gentenaars!

Gentse ambitie

Gent heeft al redelijk wat transfers gedaan voor relatief weinig geld. Naar volgend seizoen toe is het toch opnieuw afwachten hoe Gent zal presteren. Toch is één ding zeker, als Gent deze ploeg zoveel mogelijk kan samenhouden staan de buffalo-supporters nog mooie tijden te wachten. Naast de ploeg samenhouden is er nog een andere taak voor het transferbeleid, het team versterken op de posities waar het minder goed draait of waar het beter moet om hogerop te klimmen. Zien wat het wordt, en intussen opnieuw afwachten naar het volgende seizoen toe, zien of Gent de ambities kan waarmaken, ook zonder Georges Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties