Analyse VW Hamme: Reuzendoders

Kenneth Ringoot
| 0 reacties
VW Hamme: Reuzendoders
Foto: © SC

VW Hamme wist vorig jaar in de tweede periode zijn eindrondeticket te halen, het had wel nog wat voeten in de aarde toen de oorspronkelijke beslissende wedstrijd niet kon doorgaan omwille van de sneeuw. De Hammenaren kwamen tijdens deze eindronde ook heel sterk voor de dag met vooral goaltjesdief Versyp en de aalvlugge Mampuya in een glansrol. VW Hamme overklaste thuis elke ploeg, zelfs Lierse werd van de Hamse mat geveegd. Op verplaatsing werden geen punten gesprokkeld en zo zag het Hamse publiek op de laatste speeldag in United de promotiedroom uiteenspatten. Het Hamse bestuur werkte hard in het tussenseizoen om dit seizoen nog sterker voor de dag te komen. Zo trok men onder andere grote belofte Vlaeminck aan van Club Brugge. Zo opende VW Hamme het seizoen met een 1-0 nederlaag. Al snel kwamen de pijnpunten boven. VW Hamme kwam in de eerste vijf wedstrijden maar twee keer tot scoren toe. Het sprokkelde in die eerste zes wedstrijden toch zeven punten met één overwinning (op RC Waregem) en vier gelijke spelen (waarvan drie scoreloos).
 
Het ging in Hamme van kwaad naar erger want na de gelijke spelen werd maar liefst drie keer op rij verloren. Het Hamse publiek werd radeloos. Eén wedstrijd wist dit toch te veranderen. Tegen de buren uit Waasland, met ex-Wuiten Flies op de bank, werd maar liefst vijf keer de weg naar de netten gevonden. Het werd een 5-2 overwinning en meteen leek Hamme weer op de rails. Verkempinck zijn troepen bevestigden ook de week nadien met een mooi gelijkspel op het veld van Eupen. VW Hamme sleepte zich naar de winterstop om daar de nodige (aanvallende) versterking te zoeken. Uitschieters voor nieuwjaar waren de 5-2 overwinning thuis tegen Waasland en het 2-2 gelijkspel op ‘den Bosuil’.
 
Dat er tijdens de winterstop werk aan de winkel was, was voor iedereen die met het Hams voetbal begaan was, overduidelijk. Men probeerde ronkende namen à la Bouchouari en Kaiper binnen te halen maar dit was tevergeefs. De Paepe kon wel twee aanvallers op uitleenbasis binnenhalen. Steve De Ridder en Issa Traore kwamen, respectievelijk van AA Gent en Sporting Lokeren, het aanvallend compartiment versterken. Iedere Hammenaar eiste beterschap want de situatie werd geleidelijk aan onhoudbaar. VW Hamme schommelde immers rond een eindrondeplaats en niet die voor de promotie. Toch was er in de eerste wedstrijden niet veel te merken van een ommekeer. Op Ronse werd 1-1 gelijkgespeeld en er werd zelfs 0-2 verloren van Virton in eigen huis.
 
Van goed voetbal was inmiddels niet veel sprake meer en het Hamse bestuur moest ingrijpen. Walter Mertens en beloftentrainer Omer Van Praet namen tijdelijk het roer over. De ploeg kreeg zo een duidelijk signaal dat er iets moest gebeuren en geleidelijk aan was beterschap merkzaam! Het Hamse bestuur zocht naar een nieuwe trainer en zo viel de naam van Chris Van Puyvelde. De administratieve rompslomp duurde echter te lang en zo nam Fuat Capa het sportieve roer over. Zijn eerste wedstrijd sloot hij meteen winnend af, Tubeke werd 2-0 terug huiswaarts gestuurd. Daarna werd twee keer verloren maar Capa wist zijn groep te lanceren. Op Union boekte VW Hamme zijn grootste overwinning van het seizoen, het werd maar liefst 2-6. Een weekje later kwam leider Dender over de vloer en zij kwamen ook niks sprokkelen. In een spannende wedstrijd trok Hamme met 3-2 aan het langste eind. Alweer een week later gingen de Wuitens ook op het terrein van buren Waasland winnen en zo werd er als het ware negen op negen geboekt. VW Hamme klom langzaam op naar een veilige plaats en zo werd er uitgekeken naar het bezoek van de grote namen. The great old kwam op bezoek. Veel volk, zonnige voetbalmiddag en dit inspireerde de Hammenaren, het werd namelijk een 2-0 overwinning. Enkel Kortrijk bleek met 3-0 nog te sterk voor VW Hamme in de laatste wedstrijd. Zelfs KV Mechelen kwam met 2-1 verliezen op VW Hamme. Zo kan Hamme eigenlijk wel het kerkhof der toppers genoemd worden.
 
Zodra het Hams bestuur beterschap zag in het klassement, werd er aan de toekomst gewerkt. We zijn nu begin Juni en De Paepe heeft zijn huiswerk al klaar. Sterkhouders ‘CharlieDe Smet en Kestens verbonden zich langer aan de club. Christophe Deprez (doelman), Anthony Lievens en Van Herreweghe (verdedigers), Mulisa en de Braziliaan Rodrigo De Oliviera (aanvallers) komen al zeker de Hamse troepen versterken. Ook De Ridder blijft nog een jaartje extra. Ook Capa kreeg een contractverlenging aangeboden. VW Hamme viert zo zijn 100-jarig bestaan in tweede klasse en nog het liefst in stijl!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties