Boca Juniors ook in finale Copa Libertadores

Mathias Dumarey

Boca Juniors heeft zich gisteren als tweede club geplaatst voor de finale van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. Het versloeg het Colombiaanse Cúcuta met 3-0 nadat het de heenwedstrijd verloren had met 3-1. In de finale van de Copa Libertadores neemt Boca het op tegen een andere gerenommeerde Zuid-Amerikaanse vereniging, Grêmio Porto Alegre, dat eergisteren Santos versloeg.

De wedstrijd in La Bombonera begon met drie kwartier vertraging omdat er een dichte mist boven Buenos Aires hing. Toen de partij toch op gang gefloten werd, nam Boca Juniors meteen het initiatief in handen. Het duurde wel pas tot vlak voor de rust voor de club tot scoren kwam. Juan Roman Riquelme illustreerde zijn traptechniek door een vrije trap heerlijk in doel te krullen.

Na de rust kwam de 2-0 van de voet van Martin Palermo. De spits trapte een hoekschop van Riquelme van dichtbij in het Colombiaanse doel. Meteen was de kwalificatie een feit door de regel van de op verplaatsing gescoorde doelpunten. Sebastián Battaglia legde uiteindelijk de 3-0-eindcijfers vast.