Analyse KVO met ups en downs

Michael Ketelers
| 0 reacties
KVO met ups en downs
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende speelde een zwalpend seizoen met vooral ups en downs. De voorbereiding van de kustjongens verliep al niet vlekkeloos met onder meer een zware nederlaag op het veld van Eendracht Aalst (6-1).

Willy Wellens werd aangesteld als nieuwe trainer, vorige seizoen was hij actief bij derdeklasser SW Harelbeke, hij moest ervoor zorgen dat KVO zijn ambities voor het seizoen kon waarmaken. KV Oostende begon thuis tegen neofiet FC Dender (kampioen van 3de klasse A). Sebastièn Stassin, patron van de verdediging, liep een zware blessure en miste zo goed als zeker de volledige heenronde. Voor de match tegen Dender raakte bekend dat KVO HaraldMeyssen  had aangeworven, hij was pas speelgerechtigd voor de match op Union. Ook ex-KVO'er Sydney Lammens werd teruggehaald om de verdediging te versterken.

De kustploeg speelde een ontgoochelende eerste wedstrijd en leed een onverwachte nederlaag tegen Dender (2-3), daarna ging het wat beter: KVO haalde een 11 op 15 met onder andere een zege tegen Antwerp (2-1) op het Albertpark. Daarna ging het heel wat minder: de West-Vlaamse derby tegen KV Kortrijk werd verloren en KVO kon in de rest van heenronde nog maar twee keer winnen namelijk tegen Ronse en Deinze en drie keer gelijkspelen tegen jawel KV Mechelen, RC Waregem waar moest gewonnen worden en Hamme.

Ook in de terugronde zwalpte KV Oostende door de competitie er kon er maar vier keer gewonnen worden en zes keer gelijkspeeld. Vooral de zware nederlagen tegen Antwerp (5-1) en Kortrijk lieten sporen naa. Het KVO-bestuur, dat de verwachtingen voor aanvang van de competitie hoog inschatte met name een ticket voor de eindronde, werd ongerust. Voorzitter Yves Lejaeghere vond de manier van werken van trainer Willy Wellens soms wat ondermaats hij werd vooral bekeken omdat hij spits Guy Bates en Kevin Amond meermaals geen speelgelegenheid gaf terwijl de ploeg al zo moeilijk tot scoren kwam, de meeste acties gebeurden via topschutter Lionel Lord: hij was de master van de heenronde maar werd later wat afgeremd door een oprispende hamstringblessure waardoor hij een aantal belangrijke matchen miste.

De discussie tussen voorzitter Lejaeghere en trainer Wellens bleef dan ook niet uit en na de verloren partij op Tubeke (2-0) werd Willy Wellens bedankt voor bewezen diensten. Ex-KVO-speler Edin Ramcic werd aangesteld als zijn opvolger. Dat werd niet bepaald goed en warm onthaald door de supporters omdat Ramcic recent zijn trainers-diploma haalde in Bosnië en nog geen ervaring opdeed. Ramcic' eerste match was op het veld van KV Kortrijk, die werd dus verloren met zware 5-0 cijfers. Ramcic stond toen ook even onder druk omdat hij meermaals de ploegopstellingen overliet aan zijn toenmalige assistent Guy Ghysel.

Edin Ramcic kon slechts tweemaal winnen met KVO: thuis tegen Tienen (2-1) en op de laatste speeldag weliswaar de grootste van dit seizoen op Deinze (1-5). Hij haalde ook drie gelijke spelen tegen KV Mechelen (1-1), op Hamme (0-0) en thuis tegen OH Leuven werd het 2-2.

Ramcic werd vooral afgerekend op de drie belangrijkste matchen van seizoen voor KV Oostende: Ronse, KVSK United en RC Waregem begonnen te winnen en KVO kon dat ook aan de lijve ondervinden, ze moesten er zelfs nog tegen spelen.

Op Ronse speelde KVO een echt zwakke wedstrijd en verloor met 2-1 tot woede van de supporters, ook op het veld van KVSK United werd verloren met 1-0 en tot overmaat van ramp werd ook nog eens verloren van RC Waregem. Dat was de druppel voor de fanatieke KVO-aanhang, de supporters eisten het ontslag van Edin Ramcic, voorzitter Lejaeghere bedaarde hen maar die hadden daar geen oren naar. ook de keeperskwestie werd weer bovengehaald: Ricky Begeyn lag niet zo goed bij de supporters die schreeuwden dan ook de naam van doublure Stefaan Thieren. Hij kreeg dan ook zijn kans en greep die met beide handschoenen.

De verlossing kwam na de match tegen OH Leuven waar KVO dan zeker was van behoud in tweede klasse omdat concurrent Dessel verloor en was veroordeeld tot barrage met de derde klassers. De voorzitter had toen ook nog goed nieuws te melden het feit dat Guy Ghysel de nieuwe sportief manager wordt.

Na het seizoen hield KVO een beheerraad waarop werd beslist om de optie in het contract van trainer Edin Ramcic niet te verlengen, tot blijdschap van de KVO-supporters. Tot vandaag heeft de club nog geen nieuwe trainer maar hoopt het wel die in de loop van komende week te kunnen bekendmaken.

Eerder werd ook al bekend dat Kurt Bataille, afgelopen seizoen nog hoofdtrainer bij eersteprovincialer HO Oostende, de nieuwe assistent wordt, hij volgt Guy Ghysel dus op, Christophe Lycke daarentegen blijft op zijn postje van keepertrainer.

Op transfergebied is KVO nog bijster stil. Wel is zeker dat Kevin Pecquex (Torhout KM) en Vincent Ehouman (Boulogne) overkomen, ook Laurent Gomez, Harald Meyssen en Lionel Lord blijven de kustploeg trouw, over de rest van de kern hebben nog geen officieel nieuws. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties