'Renovatie dreigt bij Barcelona'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
'Renovatie dreigt bij Barcelona'
Foto: © SC

'Revolución no, renovación si' was de merkwaardige kop van de Catalaanse sportkrant Sport vandaag. FC Barcelona heeft in de tweede seizoenshelft de Spaanse landstitel zo goed als zeker weggegeven aan aartsrivaal Real Madrid en naar verluidt wil het bestuur van de Catalaanse trots heel wat gaan veranderen in de spelersselectie.

De socio's van FC Barcelona zijn een aantal spelers kotsbeu. Enkel Lionel Messi, Ronaldinho en Samuel Eto'o krijgen nog vertrouwen, al is ook het krediet van de laatste twee spelers al wat geslonken. Ook de Portugees Deco zou ondanks zijn wisselende prestaties er mogen op rekenen dat hij volgend seizoen nog in Camp Nou te bewonderen zal zijn.

Eidur Gudjohnsen, Sylvinho, Thiago Motta en Santiago Ezquerro kunnen nu al beter een kastje leegmaken, want zij zouden niet meer welkom zijn. Ook de dagen van Rafael Marquez, Lilian Thuram, Giovanni Van Bronckhorst en Edmilson lijken geteld.

Over de aankopen hoeft alvast niet veel gediscussieerd worden. Met stip op één genoteerd om de aanval te komen versterken, is de Fransman Thierry Henry (Arsenal FC). Een andere Fransman, Eric Abidal (Olympique Lyon), moet de vaste man op de linksachter worden. Gneri Yaya Touré (AS Monaco) moet de man worden op de cruciale plaats van verdedigende middenvelder.

Naar verluidt zou FC Barcelona al principe-akkoorden hebben bereikt met de spelers in kwestie. Enkel hun clubs moeten nog akkoord zijn met een transfer. Barcelona is wel nog op zoek naar een linksbenige centrumverdediger die clubmonument Carles Puyol moet bijstaan. Giovanni Dos Santos en Bojan Krkic zullen door hun sterke ontwikkeling ook in het eerste elftal worden opgenomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties