Analyse OH Leuven : Een sterke terugronde

Bart Hermans
| 0 reacties
OH Leuven : Een sterke terugronde
Foto: © SC

Bij Oud-Heverlee Leuven was er na afloop van het seizoen geen reden tot ongenoegen. De eindronde bereiken of zelfs in eerste klasse gaan spelen was geen prioriteit en uiteindelijk kan OH Leuven terugkijken op een heel mooie terugronde die de matige maandjes voor de winterstop snel doet vergeten. Bovendien kwam de ploeg met 56 punten nog tot een mooie vijfde plaats in het eindklassement. Verlatend trainer Guido Brepoels heeft van OHL een topploeg met ambitie gemaakt.
 
Van OHL werd veel verwacht bij aanvang van de competitie. Echter kon de ploeg toen niet op niveau komen, wat grotendeels te wijten was aan blessures en schorsingen. Leuven eindigde zo op een 12de plaats voor de winterstop. De terugronde moest beterschap bieden.
 
De eerste match in januari was die in Mechelen, waar een sterk KV terecht won met 3-1. OHL knokte, anders dan in de heenronde, wel opnieuw weer voor elke bal, maar moest de duimen leggen voor een uitstekend KV Mechelen.
 
Maar van dan af ging het OHL stukken beter af en haalde de ambitieuze ploeg een mooie 18 op 18 punten. Op in totaal acht thuiswedstrijden in de terugronde kon de fusieclub er ook zeven winnen.
 
De succesvolle terugronde was grotendeels te danken aan de doorstroom van de eigen jongeren bij OHL, gemixt met de ervaring van spelers als Ruytinx, Greven, Vastmans en Omonga. Dit alles met aan het roer trainer Guido Brepoels natuurlijk, die OHL heeft gebracht tot waar het nu staat. Brepoels zal met opgeheven hoofd zíjn OHL vaarwel kunnen zeggen en bij KVSK United het mooie weer gaan maken.
 
Voor volgend seizoen kan OHL waarschijnlijk al rekenen op volgende namen: de langverwachte topschutter Nicky Melkert van KSV Bornem, polyvalente middenvelder Sophiane Baghdad van Olympique Charleroi, doelman Govert Boyen verliet KVSK United, aanvallend middenvelder Thomas Matton van de beloften bij Club Brugge en polyvalente aanvallende flankspeler Jürgen Raeymaeckers van KSV Roeselare.
 
En waar er spelers bijkomen, vertrekken er ook: Frederic Stilmant verlaat OHL voor Olympic Charleroi, doelman Thierry Berghmans gaat ballen pakken bij AFC Tubize en Giovanni Fedorow zal na een kort verblijf bij Leuven ook andere oorden opzoeken.
 
Voor de nieuwe en tevens succesvolle namen van het afgelopen seizoen, zoals Nils Schouterden en Denis Odoi, wordt 2007-2008 het jaar van de bevestiging. Zij konden, samen in een overwegend jonge ploeg, tijdens de periode van geblesseerde ervaren spelers waaronder Ruytinx, Brogno en Greven, het gemis van genoemde heren goed opvangen. Maar hopelijk wordt de combinatie van ervaring en eigen jeugd bij OHL weer een succes voor komend seizoen.
2010 komt trouwens steeds dichterbij en dat zou het jaar moeten worden dat het ambitieuze OHL zeker in eerste klasse speelt. Daar wordt nu al aan gewerkt door meer en intensievere trainingen deze zomer en tijdens volgend seizoen. Het wordt natuurlijk uitkijken welk voordeel OHL daar eind dit seizoen al mee zal kunnen doen.

Auteur:Giel Vermeulen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties