Wolves-legende Dougan is niet meer

Luc Goderis
| 0 reacties
Wolves-legende Dougan is niet meer
Foto: © SC

Voormalig Blackburn Rovers-aanvaller Derek Dougan is niet meer.  De Noord-Ierse oud-international overleed op 69-jarige leeftijd.

Twee en een half jaar speelde Derek Dougan in het blauwwitte shirt van Blackburn.  Tussen begin 1959 en mei 1961 speelde Doog 76 wedstrijden, waarin hij 34 keer scoorde, voor de Rovers.  

Tot zijn hoogtepunten in Ewood Park behoren ongetwijfeld zijn vier doelpunten tijdens de 6-2 zege tegen West Ham in december 1959 en zijn hattrick tegen Manchester Utd op de openingsspeeldag van het seizoen 1960-1961.  Eén seizoen vroeger bereikte hij met de Rovers de FA Cup Final.

Dougan begon zijn carrière bij de Ierse club Lisburn Distillery, maar verkastte in 1957 naar Portsmouth.  Twee seizoenen later tekende hij een contract bij Blackburn (15.000 Pond), en nog eens twee jaar later ging hij aan de slag bij Aston Villa.
Via Peterborough Utd en Leicester City kwam Dougan bij Wolverhampton Wanderers terecht.  Hij zou er uiteindelijk 323 wedstrijden spelen en 123 keer scoren.

De Wolves-legende speelde in zijn carrière 622 wedstrijden waarin hij 239 doelpunten scoorde.  Daarenboven speelde hij nog 43 keer voor het Noord-Ierse nationale team.  Hij hield er een lange en hechte vriendschap met George Best aan over.  Dougan was in december 2005 dan ook één van ploegmaats die de kist van de overleden Best droegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties