Israël naturaliseert twee buitenlanders

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Israël naturaliseert twee buitenlanders
Foto: © SC

Israël heeft twee spelers genaturaliseerd om uit te komen voor het nationale elftal bij de WK-kwalificaties die volgend jaar in september beginnen na het EK 2008. Het gaat om de Argentijn Roberto Colautti (25) en de Nigeriaan Toto Tamuz (19). Het Israëlische ministerie voor Binnenlandse Zaken heeft zijn fiat gegeven.

Het ministerie moest dat doen want de wereldvoetbalbond FIFA zou beide spelers anders niet toelaten om uit te komen voor Israël. Colautti en Tamuz spelen al sinds 2006 in de Israëlische nationale ploeg en beiden konden scoren in hun debuutmatch. Colautti scoorde de winnende treffer in de uitwedstrijd tegen Estland en Tamuz scoorde een keer tegen Andorra toen Israël met 4-1 kon winnen. Beide wedstrijden waren EK-kwalificatiematchen.

Israël is trouwens nog volop in de running voor het EK. Met zeventien punten uit acht wedstrijden staat het op de tweede plaats na leider Kroatië. De eerste twee landen plaatsen zich trouwens voor de eindronde die in de alpenlanden Zwitserland en Oostenrijk wordt afgewerkt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties