Interview 'Prestatie Beloften niet overschatten'

K M
| 0 reacties
'Prestatie Beloften niet overschatten'
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

In samenspraak met Lotto Street Soccer is Voetbalkrant.com erin geslaagd om een interview te strikken met Olivier Deschacht. De links-back van RSC Anderlecht had duidelijk zin in een gesprekje en daarom wordt het interview ingedeeld in drie delen. In het derde en laatste gedeelte praat Deschacht, die peter is van Lotto Street Soccer, over de Belgische Beloften het project Lotto Street Soccer.
 
 
Hoe schat je de prestaties van de beloften in op het EK U21 dat juist gedaan is?
 
Het is mooi wat ze daar hebben laten zien, het is een goede groep. Ik hoopte dat ze het EK konden winnen, maar dat was natuurlijk niet gemakkelijk. De eerste ploeg blijft wel belangrijker. Daar sta je pas echt onder druk en is het meestal moeilijker om op hetzelfde niveau te presteren.
 
Hoe belangrijk is hun prestatie voor de uitstraling van het Belgisch voetbal?
 
Natuurlijk is het een belangrijke prestatie, maar we mogen het ook niet overschatten. Het belangrijkste blijft die eerste ploeg en de clubs natuurlijk, daar moeten ze het echt gaan bewijzen.
 
Waarom heb je het peterschap van Lotto Street Soccer aanvaard?
 
Op straat voetballen is gewoon leuk. Het betekent in de eerste plaats vooral plezier maken! Het is goed voor de techniek: je leert er dingen die je op het veld niet leert. Je kan bijvoorbeeld veel gemakkelijker de bal met de zool meenemen. Zo’n zaken kan je echt oefenen op straat, want wanneer je het daar niet kan, zal je het op gras zeker niet kunnen.
 
Is op straat voetballen dan gemakkelijker dan op gras?
 
Ja, ik denk van wel. Het is veel minder tactisch, veel meer gebaseerd op techniek en snelheid. De bal is ook veel gemakkelijker te controleren en botst nooit slecht.
 
Waarin ligt, volgens jou, het belang van een project zoals Lotto Street Soccer?
 
Jongeren moeten aangezet worden tot voetballen, het is gezond! Ze moeten niet onnozel doen en altijd op café zitten of rondhangen. Als je jong bent, moet je alle kansen aangrijpen om te voetballen: op de club, op school, thuis of op een tornooi zoals Lotto Street Soccer natuurlijk.
 
 
Street Lotto Soccer is een project dat in samenwerking met Voetbalkrant.com werd opgericht. De bedoeling is om jongeren tussen de 6 en de 16 jaar meer te laten sporten en in dit specifieke geval te laten voetballen. Voor meer informatie over Street Lotto Soccer en het inschrijvingsformulier kan u steeds terecht op de website www.lottostreetsoccer.be of bij de redactie van Voetbalkrant.com via info@voetbalkrant.com.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties