Xavier Deschacht naar Deinze

Bart van Maele
| 0 reacties
Xavier Deschacht naar Deinze
Foto: © SC

De 22-jarige Xavier Deschacht speelt volgend seizoen voor KMSK Deinze. De aanvaller speelde lange tijd in de anonimiteit bij Lokeren en wil nu meer speelkansen. De broer van Olivier Deschacht koos daarom voor een contract van één seizoen bij Deinze.

 

Xavier Deschacht is een frêle, maar wendbare aanvaller die zijn eerste voetbalpasjes bij het plaatselijke Lochristi zette. AA Gent trok hem in 1993 aan, maar het jaar erop vertrok hij al naar Lokeren waar hij tot gisteren aan zijn voetbalcarrière bouwde.

 

De aanvaller stond onder Francky Van der Elst in december 2004 dicht bij zijn doorbraak  nadat hij mocht invallen in een competitiewedstrijd tegen KV Oostende. Maar enkele weken na deze wedstrijd werd Francky Van der Elst ontslagen bij Sporting Lokeren. Zijn opvolger Willy Reynders nam Xavier Deschacht definitief op in de A-kern, maar aan spelen kwam hij niet meer toe. Ook ‘wondertrainer’ Muslin durfde het niet aan om de jonge Belg een plaatsje in de basis te geven.

 

Xavier Deschacht bleef echter hoopvol en verlengde zijn contract in Lokeren in mei 2006 tot en met 2008. Hij raakte eind augustus, in volle voorbereiding van het vorige seizoen geblesseerd aan de elleboog en de slijmbeurs. Hij kon een tijdje niet meetrainen en verzonk weer wat in de vergetelheid. dESCHACHT werd vanaf oktober 2006 echt een spits op overschot bij Lokeren.

 

De jonge Deschacht begon in mei 2007 een nieuwe ploeg te zoeken. Kersvers kampioen in tweede klasse Dender leek een optie, maar dat team trok dan Norman Sylla aan. Xavier Deschacht trainde in tussentijd mee met de A-kern van Lokeren om zijn conditie op peil te houden. Deinze was al snel geïnteresseerd in de diensten van de jongere broer van Olivier Deschacht en raakte dus uiteindelijk gisterenavond rond met de speler. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties