Balaban: 'Bij een goed bod vind ik alles sexy'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Balaban: 'Bij een goed bod vind ik alles sexy'
Foto: © SC

Eerder meldden we al dat Beitar Jeruzalem Bosko Balaban op het verlanglijstje heeft staan. Het Laatste Nieuws peilde bij Balaban zelf naar zijn toekomstplannen. 
Bosko Balaban arriveerde 3,5 jaar geleden, na een flop bij Aston Villa, bij Club Brugge. De Kroaat scoorde over alle competities heen in 116 partijen 58 keer. Gemiddeld stond hij dus in de helft van de partijen die hij speelde aan het kanon. SuperBosko is zo'n type speler die niemand onberoerd laat. Je bent ervoor of je bent ertegen, het ene moment roept hij ergernis op en een moment later plezier en jolijt. Mocht de Kroaat de Jupiler League verlaten verliest het Belgische voetbal alvast opnieuw een kleurrijke figuur.

De kans dat Balaban alsnog verkast bij Club is reëel. Beitar Jeruzalem heeft immers interesse om Bosko Balaban over te nemen van Club Brugge. Volgens de Kroaat werd hij gecontacteerd door een Israëlische agent, maar weten zijn eigen manager en Club Brugge nog van niks. Hij beschouwt de interesse dan ook als 'niet officieel'. Toch zou de 28-jarige aanvaller erover nadenken mocht Beitar met een concreet bod op de proppen komen. 

"Om te weten of Beitar interessant is moet ik wachten tot ik de papieren en de cijfers gezien heb. Misschien ontploft mijn hoofd wel als ik zie wat ze me bieden. Ik ben geen 20 meer, op die leeftijd telt niet enkel meer het sportieve niveau. Voetbal is rock 'n roll: iedereen is uit op geld."

Toch lijkt Israël niet het walhalla van het voetbal en het is ook niet de veiligste plaats om te leven op dit moment. Dat schrikt Balaban niet af. "Drie maand geleden was ik met de nationale ploeg in Tel Aviv en dat viel mee. Maar als ze denken dat ik voor de schoonheid van Israël bij Beitar ga spelen zijn ze fout, het aanbod moet goed zijn." Die ploeg straalt toch niks uit en is toch niet sexy? "Vind jij 1,5 miljoen euro niet sexy? Als ze me zoveel geld bieden vind ik alles sexy. Voor 1 miljoen ga ik niet naar Jeruzalem, maar als we over dat soort bedragen spreken wil ik wel praten."

Toch houden de transferperikelen SuperBosko niet uit zijn slaap. De Kroaat is nog graag bij blauw-zwart. Hij zit niet te azen op een transfer. "Brugge is mijn tweede thuis. Ik ben hier graag. Het idee dat ik hier nog een jaar blijf voelt goed. Mijn brein werkt momenteel maar in één richting: ik concentreer me op Club, de rest zie ik later wel." [TH]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties