Bayern te sterk voor Werder Bremen

Dirk Pieters

Bayern München haalde voor het eerst dit seizoen zwaar uit. De club van Daniel Van Buyten, die op de bank bleef zitten, won met 4-1 van Werder Bremen. Door de overwinning in de topper plaatst Bayern zich voor de halve finale van de Ligapokal.

Toch was het Werder Bremen dat al vrij vroeg op voorsprong kwam. Tim Borowski deed al na negen minuten de netten trillen. De thuisploeg schoot meteen wakker en op een half uur tijd boog het een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Doelpunten van Bastian Schweinsteiger (24'), Hamit Altintop (27') en Franck Ribéry (37') zorgden voor de ommekeer.

In de tweede helft maakt Ribéry zijn tweede van de avond. De Fransman schoot van op de stip de 4-1 eindstand op het bord. Nu woensdag neemt Bayern München het op tegen landskampioen VfB Stuttgart. [AN]