Man City wint makkelijk van Karlstad

Kevin Vanbuggenhout

Aan het einde van het één week durende verblijf in Zweden werkte Manchester City nog een oefenwedstrijd af tegen Carlstad United. Sven-Göran Eriksson probeert momenteel iedereen speelgelegenheid te geven, onze landgenoot Emile Mpenza kwam nu eens niet in actie.

Man City domineerde de partij van in het begin en het duurde dan ook niet lang vooraleer The Citizens op voorsprong kwamen. Bianchi stuurde Corradi weg, die omspeelde de plaatselijke doelman en legde de 0-1 binnen. Twintig minuten ver schoot Bianchi zelf de bal laag in doel: 0-2. De Italianen van Man City zijn in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tot nu toe goed bij schot. Kort na de rust maakte Bianchi er 0-3 van. Carlstad kreeg dan een strafschop na vermeend handspel van Richards. Kasper Schmeichel, zoon van, stopte de strafschop echter en hield de nul op het bord. Twaalf minuten voor affluiten schoot youngster Marc Laird raak van aan de rand van het strafschopgebied. City klopte Carlstad United met 0-4. City keert nu terug naar Manchester voor een week training. Daarna komt Man City naar België voor de oefenpot tegen Sporting Charleroi.

Opstelling Man City: Hart(46' Schmeichel); Ball(53' Miller), M.Mills, Richards, D.Mills; Dabo(53' Fernandes), Hamann(53' Johnson), Ireland(53' Samaras), Logan; Corradi(70' Laird), Bianchi

Doelpunten: 5' Corradi 0-1, 20' Bianchi 0-2, 51' Bianchi 0-3, 78' Laird 0-4