Ook Schalke naar de halve finales

Dirk Pieters

Ook Schalke 04 heeft zich weten te plaatsen voor de halve finales van de Ligapokal. De nummer twee van vorig seizoen versloeg zaterdagmiddag Karlsruhe en deed zo een uitstekende zaak.

In de LTU Arena te Dusseldorf liet Karlsruhe al vroeg in het duel een uitstekende kans liggen. Mladen Krstajic haalde Edmond Kapllani onderuit in het strafschopgebied, maar Tamas Hajnal, ex-Schalke, zag zijn penalty gestopt worden door Manuel Neuer.

Nog voor de rust kwam Schalke op voorsprong. Halil Haltintop zorgde tien minuten voor rust voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De club uit Gelsenkirchen treft in de halve finale 1. FC Nürnberg, de bekerwinnaar van vorig seizoen. Ook Bayern München wist zich te plaatsen na een 4-1 overwinning tegen Werder Bremen.